25.11.15

Suklaiset piparipojat!


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Unelmakakut.fi:n kanssa.

Cake popsit ovat ihania. Olen kuitenkin juuri nyt älyttömän kiireinen leipuri, joten taikinoiden pyörittely, tikkujen tökkiminen jne. eivät juuri nyt sovi aikatauluuni. On siis ihanaa, kun on olemassa vuoka juurikin cake popsien ja tikkunekkujen tekemistä varten (katso täältä).

Unelmakakut lähetti minulle vuodenajan teeman sopivan piparkakkupoika cake pops ja tikkunekkumuotin ja pitihän sitä päästä oitis testaamaan. Hyvin toimi ja hauskat kakkutikkarit syntyivät yllättävän helposti. Ripaus piparkakkumaustetta ja jouluinen fiilis oli taattu. Mikäli piparit eivät miellytä, voi mausteen jättää vallan hyvin pois.

Minä tässä alan henkisesti valmistautumaan poikani synttäreihin, joita vietetään sunnuntaina. Herkkua jos jonkinmoista on suunnitelmissa. Niistä postauksia tulossa piakkoin.

-Doro-


Suklaiset piparipojat (n. 12 kp):

50 g voita
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
(n. 1/3 tl piparkakkumaustetta tai maun mukaan)

lisäksi 200g suklaata
koristeluun esim. nonparelleja

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt voi munasokerivaahtoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Lisää viimeisenä kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina pursotinpussiin, joka on varustettu pyöreällä tyllalla. Voit myös käyttää esim. pakastepussia, jonka kärkeen leikkaat reiän. Asettele cake pops -tikut piparipoikamuottiin ja pursota taikinaa huolellisesti joka kohtaan. Naputtele muutama kerta pöytää vasten. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Piparipojat ovat valmiit, kun taikina on juuri ja juuri kypsää. Älä paista liikaa, sillä muuten kakkusesta tulee kuivaa. Nosta uunista ja anna jäähtyä hetki.

Poista piparipojat vuoasta erittäin varoen, etteivät ne mene rikki. Mitä kauemmin annat niiden paistua uunissa sitä helpompi ne on poistaa vuoastaan. Toisaalta tällöin kakku on kuivahkoa. Suosittelen siis äärimmäisen varovaista poisottamista.

Toista paisto-operaatio myös lopulle taikinalle.

Sulata suklaa vesihauteessa. Voit halutessasi temperoida suklaan. Kasta jäähtyneet pojat suklaaseen kauttaaltaan. Ole varovainen, jottei kakku murru. Käytä lusikkaa apuna ja tue kakkua kädellä. Laita kuivumaan ritilälle. Kun suklaa on vielä kosteaa, ripottele nonparellikoriseet. Silmät ja suun tein valkosuklaalla vasta kun tumma suklaa oli täysin jähmettynyt.

6 kommenttia:

  1. Siis ihan mahtavia! Muksut olisi varmasti tollasista ihan innoissaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voit vaan uskoa, miten oma poikani hääri näiden ympärillä.

      Poista
  2. Aivan mahtavia ja söpöjä! Ihana idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noista kyllä tuli tosi södejä.

      Poista