4.5.17

Raa'at taateli-kaurapallot suklaakuorrutteella!


Vappu tuli ja meni. Meidän perhe vietti vappua ihan kotosalla. Minä ja mieheni saimme viettää vappuviikonlopun Helsingissä hotellissa, joten oli vähintäänkin mukavaa kotoilla vappuaatto ja -päivä.

Poikani sai vähintäänkin tarpeeksi vappuherkkuja isovanhempiensa luonsa. Oli siis tervetullutta herkutella vappuna taateli-kaurapalloilla. Ne kyllä upposivat erinomaisesti jälkikasvuun.

Ihanaa kun paistaa!
-Doro-





Raa’at taateli-kaurapallot suklaakuorrutteella (n 30kpl):

taateli-kaurapallot:

220g taateleita
3-5 rkl maapähkinävoita
1 ½ dl kaurahiutaleita

suklaakuorrutus:

½ dl kaakaovoita
¼ dl kookosöljyä
¼ dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
n. 4 rkl vaahterasiirappia / hunajaa


taateli-kaurapallot:
Liota taateleita noin tunnin verran lämpimässä vedessä. Kuivaa taatelit huolellisesti. Mittaa kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja pyöräytä niitä sekoittajassa muutamia kertoja, jotta kaurahiutaleet hieman pienenevät. Älä tee kuitenkaan kaurajauhoa.
Lisää kaurahiutaleiden joukkoon taatelit ja alkuun 3 rkl maapähkinävoita. Blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää maapähkinävoita tarvittaessa. Massan tulee olla muotoiltavaa. Ota ruokalusikallinen massaa käteen ja pyörittele palloksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää maapähkinävoita.
Laita pallerot jääkaappiin viilentymään.

suklaakuorrutus ja palleroiden kuorruttaminen:
Mittaa kuorrutteen ainekset kuumuutta kestävään kulhoon. Lämmitä vesihauteessa, kunnes ainekset ovat sulaneet. Sekoita tasaiseksi. Anna suklaan jäähtyä, muttei jähmettyä.
Ota taateli-kaurapallot jääkaapista. Kasta pallerot haarukkaa apuna käyttäen sulaan suklaaseen. Nosta lautaselle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Toista edellinen, jotta saat riittävän paksun kuorrutteen palloihin. Säilytä palloja jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Näyttää hyviltä:) Pitää kokeilla tehdä joskus.

    VastaaPoista