Vappu tuli ja meni. Meidän perhe vietti vappua ihan kotosalla. Minä ja mieheni saimme viettää vappuviikonlopun Helsingissä hotellissa, joten oli vähintäänkin mukavaa kotoilla vappuaatto ja -päivä.
Poikani sai vähintäänkin tarpeeksi vappuherkkuja isovanhempiensa luonsa. Oli siis tervetullutta herkutella vappuna taateli-kaurapalloilla. Ne kyllä upposivat erinomaisesti jälkikasvuun.
Ihanaa kun paistaa!
-Doro-
Raa’at taateli-kaurapallot suklaakuorrutteella (n 30kpl):
taateli-kaurapallot:
220g taateleita
3-5 rkl maapähkinävoita
1 ½ dl kaurahiutaleita
suklaakuorrutus:
½ dl kaakaovoita
¼ dl kookosöljyä
¼ dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
n. 4 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
taateli-kaurapallot:
Liota taateleita noin tunnin verran lämpimässä vedessä.
Kuivaa taatelit huolellisesti. Mittaa kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja
pyöräytä niitä sekoittajassa muutamia kertoja, jotta kaurahiutaleet hieman
pienenevät. Älä tee kuitenkaan kaurajauhoa.
Lisää kaurahiutaleiden joukkoon taatelit ja alkuun 3 rkl
maapähkinävoita. Blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää maapähkinävoita tarvittaessa.
Massan tulee olla muotoiltavaa. Ota ruokalusikallinen massaa käteen ja
pyörittele palloksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää maapähkinävoita.
Laita pallerot jääkaappiin viilentymään.
suklaakuorrutus ja palleroiden kuorruttaminen:
Mittaa kuorrutteen ainekset kuumuutta kestävään kulhoon.
Lämmitä vesihauteessa, kunnes ainekset ovat sulaneet. Sekoita tasaiseksi. Anna
suklaan jäähtyä, muttei jähmettyä.
Ota taateli-kaurapallot jääkaapista. Kasta pallerot
haarukkaa apuna käyttäen sulaan suklaaseen. Nosta lautaselle leivinpaperin
päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Toista edellinen, jotta saat riittävän
paksun kuorrutteen palloihin. Säilytä palloja jääkaapissa.
Näyttää hyviltä:) Pitää kokeilla tehdä joskus.
VastaaPoista