10.5.14

Nutellalla täytetyt sokeripikkuleivät!


Voitteko uskoa, etten ole koskaan maistanut Nutellaa, hasselpähkinä-suklaa -levitettä. Blogeissa on vilissyt jos jonkinmoista Nutella-ohjetta. Nyt oli minunkin aika kokeilla tätä paljon puhuttua herkkua. Netissä hieman surffailtuani, päätin tehdä pikkuleipiä, joissa Nutellaa on täytteenä.  Kyllähän tuota levitettä söisi ihan sellaisenaan, mutta voi veljet, että nämä pikkuleivät ovat hyviä. Kokeilkaa!!!!

Täytyypä säästää muutama pikkuleipä huomiselle, mikäli perheeni miehet eivät ole tehneet minulle kakkua aamuksi:)

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
-Doro-





Nutellalla täytetyt sokeripikkuleivät (n.26kpl):


puoli purkillista Nutellaa
n. 1rkl merisuolaa

200g voita
3.5 dl sokeria + (1 dl sokeria pikkuleipien pinnalle)
2 munaa
2tl vanilja-aromia
6 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

koristeluun maitosuklaata n. 30g

Nosta teelusikalla Nutellanokareita leivinpaperille noin 28 kpl. Laita leivinpaperi nokareineen pakkaseen noin puoleksi tunniksi.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja vanilja-aromi yhdellä kertaa voi-munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Ota taikinaa noin ruokalusikallinen ja muotoile siitä lätty. Tee lopulle taikinalle samoin. Lisää pakastuneet Nutella-nokareet puolien taikinalättyjen päälle. Ripottele nokareiden päälle aavistus merisuolaa. Nosta jäljelle jääneet taikinalätyt kansiksi Nutella-nokareiden päälle. Pyörittele Nutellalla täytetyistä taikinalätyistä palloja. Pyöritä kukin taikinapallo halutessasi vielä sokerissa. Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle. Jätä taikinapallojen väliin riittävästi tilaa, jotta pikkuleivät voivat levitä kypsyessään.

Paista pikkuleipiä 190 asteessa noin 10-14 minuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä reunoihin ja pintaan. Voit halutessasi koristella pikkuleivät sulalla maitosuklaalla kastamalla lusikan suklaaseen ja "vetämällä" raitoja pikkuleipien pintaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje. Täytyy laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehdottomasti kannattaa kokeilla. Nää on mielettömän hyviä.

      Poista