17.9.16

Omena-puolukkapiirakka:


Meillä on maalattu taloa ja rakennettu pihasaunaa talkoolaisten voimin. Minä olen häärännyt kyökin puolella ja pitihän talkooporukalle kunnon talkoopiirakka saada tarjoiltavaksi.

Googlailin reseptejä ja varsin sopivan sellaisen löysin Hella ja houkutus -blogista. Resepti muistutti paljon mielestäni maailman parhaan mustikkapiirakkani ohjetta. Muokkasin alkuperäistä reseptiä enemmän edellä mainitsemani mustikkapiirakan suuntaiseksi. Kermaviilien tilalle laitoin turkkilaista jogurttia ja sokerin määrää pohjassa vähensin, samalla kun lisäsin sitä hieman täytteeseen. Ja tietenkin omenoiden kaveriksi laitoin puolukoita, jotka toimivat tässä piirakassa täydellisesti.

Ihan mielettömän hyvähän tästä piirakasta tuli ja se upposi talkoolaisiin tuosta vain.

Viikonloppuja!
-Doro-



Omena-puolukkapiirakka (pellillinen):

pohja ja murupinta:

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 ½ dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa

2 ½ dl turkkilaista jogurttia
2 munaa

täyte:


n. 10 pientä omenaa
n. 3 dl puolukoita
2 tl kanelia
200 g turkkilaista jogurttia
2 ½  dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa


pohja ja murupinta:

Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Laita toinen kulho sivuun. Siitä tulee piirakan murupinta. Toisesta tulee pohjataikina.

Lisää pohjataikinaan kermaviili ja munat. Sekoita taikina huolellisesti, jotta möykkyjä jäisi mahdollisimman vähän. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti.

täyte:
Pese omput ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omput peukalonpään kokoisiksi paloiksi.  Ripottele kuutiot pohjan päälle tasaisesti. Lisää myös puolukat tasaisesti pohjan päälle. Ripottele omenakuutioiden ja puolukoiden päälle kaneli.

Sekoita jogurtin sekaan sokerit ja munat. Kaada täyte omenien ja puolukoiden päälle. Levitä piirakan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja piirakka on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti