22.9.16

Voiko tämä kakku olla sokeriton? KYLLÄ!!!


Sokeri on aikalailla peruselintarvike herkkubloggarille. Bloggaamisesta huolimatta yritän kuitenkin välttää sokeria mahdollisimman paljon ja jättää varsinaiset sokeriöverit viikonlopulle.

Valkoiselle sokerille on kuitenkin olemassa paljon terveellisempiä vaihtoehtoja. Yksi oma suosikkini on paahteiselta karamellilta maistuva kookossokeri, joka ei varsinaisesti ole edes sokeriruosta tehtyä sokeria vaan kookospalmun kukkien nektaria.

Ikinä en ole tehnyt kakkua käyttäen pelkkää kookossokeria. Nyt halusin testata sen toimivuutta suklaakakussa, joka on kuorrutettu ja täytetty sveitsiläisellä voikreemillä ja suolapähkinöillä.

Kakku toimi loistavasti. Sveitsiläisestä voikreemistä tuli aavistuksen löysempää, mutta se ei menoa haitannut. Suolapähkinät puolestaan antavat paahteiselle karamellille ihanaa vastapainoa. Tämä kakku toimii ja kyllä, se on sokeriton.

-Doro-





Kookossokerilla makeutettu suklaa-maapähkinäkakku (15 cm):


suklaakakkupohjat:

120g erittäin pehmeää voita (ei kuitenkaan sulaa)
1 prk kermaviiliä
3 dl kookossokeria
4 dl vehnäjauhoja
2/3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
½  tl suolaa
1,5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
3 munaa

lisäksi voita ja kaakaojauhetta vuokien voiteluun ja jauhottamiseen

sveitsiläinen voikreemi kookossokerista:

100g valkuaista (n. 3 munan valkuaiset)
160g kookossokeria
200g suolatonta voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä

4 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita kreemin maustamiseen
n. 1 dl suolapähkinöitä karkeana rouheena

suklaakastike ja kakun koristelu:

2 rkl kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
½ dl kaakaojauhetta
n. 1 ½ dl suolapähkinöitä kakun koristeluun


suklaakakkupohjat:
Sekoita pehmeä voi tasaiseksi massaksi. Lisää huoneenlämpöinen kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti sekoittaen. Voit sekoittaa taikinan esim. puukauhalla.

Kaada taikina kahteen voideltuun ja jauhotettuun 15 cm:n vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35 min. Tarkkaile kakkuja paiston aikana. Ota kakut pois, kun puutikku jää taikinattomaksi kakkujen kypsyyttä kokeiltaessa. Anna jäähtyä.

Tasoita kumpainenkin jäähtynyt pohja veitsellä Halkaise pohjat tämän jälkeen kahteen osaan. Näin sinulla on yhteensä neljä kakkupohjaa.

sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja kookossokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. tai kunnes seos on kokonaan jäähtynyt. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.

Mausta kreemi maapähkinävoilla.

Suklaakastike:
Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja. Sekoita kaakaojauhe joukkoon. Anna jäähtyä, muttei kovettua.

Kakun kokoaminen ja koristelu:
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle. Levitä pohjalle n. 0,5 cm:n kerros kreemiä ja ripottele päälle rouhittuja suolapähkinöitä. Toista edellinen kaikkien pohjien kohdalla.

Levitä loppukreemi kakun päälle ja reunoille tasaisesti palettiveistä apuna käyttäen.

Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi ja levitä niitä kakun alareunaan. Laita kakku tässä kohtaa jääkaappiin viilenemään noin 15 minuutiksi.

Kaada jäähtynyttä suklaakastiketta kakun pinnan reunoille ja anna kastikkeen valua reunoja pitkin. Levitä lopuksi kastiketta myös kauttaaltaan kakun pintaan. Ripottele suolapähkinöitä pinnalle viimeisenä silauksena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti