18.12.16

Mielettömän herkullinen ja helppo viski-suklaakakku!


Täälläkin on vihdoin joulu kolahtanut ja kunnolla. Asiaa on kummasti auttanut töissä viettämäni joulujuhla, joulukuusen koristelu ja piparitalkoot. Myös glökin maistelu ja muutama joulukonvehti viimeistelivät fiilikseni.

Tänään leivoin poikani päiväkotiin viski-suklaakakun kiitokseksi syksystä. Huomenna pieni tonttupoikani saa viedä kakun päiväkotiopeille ilostuttamaan heidän maanantaitaan. Mukaan lähtee myös jokaiselle opelle oma kaakaolusikka, jolla voi pyöräyttää herkullisen kaakaomukillisen.

Ensi viikolla on Joulu. Ihanaa!
-Doro-





Viski-suklaakakku (2 pienempää tai yksi iso):

kakku:

280g voita
1,15 dl viskiä
3 ½ dl vahvaa kahvia
3 dl kaakaojauhetta
4 ½ dl sokeria
2 isoa munaa
1 tl vaniljatahnaa
5,2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa

lisäksi kaakaojauhetta ja voita vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

kuorrutus:

0,6 dl kuohukermaa
20g voita
¼  tl espressojauhetta
½ tl vaniljatahnaa
1 rkl viskiä
50g tummaa suklaata
50g maitosuklaata

lisäksi koristeluun suklaahippuja ja kultaisia koristeita


kakku/kakut:
Mittaa kattilaan voi, viski, vahva kahvi ja kaakaojauhe. Lämmitä seosta niin, että voi sulaa ja massasta tulee tasaista. Sekoittele aina välillä. Lisää sokeri ja sekoita hetki, jotta sokeri sulaa joukkoon. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää jäähtyneeseen massaan munat ja vaniljatahna. Sekoita käsivispilällä tasaiseksi massaksi. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää varsin löysäksi, joten älä ihmettele sitä.
Kaada taikina kahteen voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan tai yhteen kahden litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 165 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
Nosta kakku/kakut jäähtymään reiluksi puoleksi tunniksi, jonka jälkeen kumoa kakut ritilän päälle.

kuorrutus ja koristelu:
Rouhi suklaat rouheeksi. Mittaa kerma, voi, espressojauhe ja vaniljatahna kattilaan. Lämmitä niin, että voi sulaa täysin. Ota liedeltä ja lisää viski. Kaada rouhitut suklaat kuuman kerma-viskiseoksen joukkoon. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi massaksi.
Kaada kuorrutusta kakun tai kakkujen pintaan. Viimeistele suklaahipuilla ja esim. kultaisilla koristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti