22.12.16

Viime hetken lahjaksi suklaasuolarinkeleitä!


Minulla alkoi tänään loma. Töissä tuli herkuteltua joulupuuron lisäksi suolaisia piirakoita ja suklaaprinsessakakkua. Aika ähky olo vieläkin.

Meillä jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla. Tänään pistin silakat maustumaan ja huomiselle jäi vain jälkkärin ja graavikalan tekeminen. Alkupaloja tulee olla montaa sorttia. Erityisesti kalapuoli on meidän suosikkejamme. Pääruoaksi meillä ei syödä laatikoita taikka kinkkua. Ne olemme korvanneet jo monena vuotena poron ulkofileellä, punaviinikastikkeella ja uunijuureksilla.

Mikäli omat jouluvalmistelusi ovat vielä lahjoja vailla, niin kannattaa ottaa harkintaan näiden helppojen suklaasuolarinkeleiden valmistaminen. Herkut vain pussukkaan ja oiva ruokalahja on valmis.

Nyt kuppi kuumaa glökiä loman ja joulun kunniaksi.

-Doro-

Suklaasuolarinkelit (26 kpl):

26 kpl suolarinkeleitä (esim. Taffel,pretzels)
2 pötköä Cloetta toffee centereitä
26 pekanpähkinää
40g tummaa suklaata


Asettele suolarinkelit pellille leivinpaperin päälle. Aseta jokaisen suolarinkelin päälle yksi toffee center –makeinen ja vielä makeisen päälle yksi pekanpähkinä. Laita pelti varovaisesti 175 asteiseen uuniin, jottei ”tornit” kaadu. Paista noin 6 minuuttia tai niin kauan kunnes toffee-suklaamakeiset ovat sulaneet ja toffee niiden sisältä hieman levinnyt.
Ota pelti uunista ja anna makeisten jäähtyä kokonaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Valele sulaa suklaata lusikalla lorottaen herkkujen päälle. Anna suklaan jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti