Törkeen hyvää, törkeen hyvää. Muuta ei voi tästä taivaallisesta tuunatusta mustikkapiirakasta sanoa. Tai itseasiassa kyseessä on ennemminkin mustikkapiirakan ja juustokakun combo, nimeksi siis sopii mustikkapiirakka-juustokakku.
Kakun pohjana toimii perinteinen muropohjaan tehty mustikkapiirakka. Piirakan päälle tein tuoreilla mustikoilla ryyditetyn sitruunajuustokakun. Sitruuna ja mustikka toimivat loistavasti. Lisäksi tuoreet mustikat tuovat ihanan lisän uunissa paistetuille mustikoille. Kieltämättä tämä kakku on myös aika näyttävä juhlapöytään ja taatusti herättää ihastusta.
Kivaa viikon jatkoa!
-Doro-
Mustikkapiirakka-juustokakku (15 cm, jos haluat 24 cm:n piiraan, kerro ainekset 2,5:llä):
mustikkapiirakka:
40g voita
½ dl sokeria
½ muna
1,2 dl hienoja spelttijauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 ¾ dl mustikoita
1 ½ tl sokeria
1 tl perunajauhoja
juustokakkutäyte:
100g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 dl mustikoita
mustikkapiirakka:
Tee ensin pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon
voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Sekoita nopeasti sekaisin.
Painele taikina reunoistaan voidellun ja pohjastaan
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (1 cm). Sekoita
mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauho. Sekoita. Lisää mustikat pohjan
päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna
piirakan jäähtyä.
juustokakkutäyte:
Valmistele ensin mustikkapiirakka juustokakkua varten. Avaa
irtopohjavuoka varoen. Sujauta kevyesti öljytyt kakkukalvot piiraan reunoille.
Sulje irtopohjavuoka.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita
tuorejuusto, sokeri, vanilja ja puolet sitruunamehusta keskenään. Vaahdota
kerma kevyesti. Lämmitä sitruunamehusta puolet ja liota liivatteet siihen.
Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kevyesti vatkattu
kerma tuorejuustomassan joukkoon. Lisää lopuksi mustikat. Kaada
juustokakkutäyte mustikkapiirakan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään
vähintään neljäksi tunniksi.
Koristele esimerkiksi mustikan varpuilla ja tuoreilla mustikoilla.
Nam, kokeiluun menee!
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa testata.!
PoistaVaikuttaa herkulliselta ohjeelta! Upeat kuvat olet myös osannut napata kakusta :)
VastaaPoistaKiitos!!! Meillä kyllä vähän kinasteltiin viimeisestä palasta, eli on kyllä tosi hyvää.
PoistaVau miten upea kakku! <3 Saadaanko jakaa myös meidän FB -sivuilla?
VastaaPoista- Anne/SunSpelt
Kyllä saatte jakaa. Linkatkas mut kuvan yhteyteen.
Poista