10.8.17

I´m back ja lehtikaali-juustosarvet!


Nyt on loma loppu. Ihan oikeassa päivätyössäni olin eilen ekaa päivää loman jäljiltä. Päätin myös, että nyt saa alkaa uurastaminen myös blogin parissa. Aikaisemmin tällä viikolla aloitin leipomisen ja pakko myöntää, että se tuntui kivalta piiiiiitkän lomani jälkeen. Niin, sitä tuli oltua poissa taikinakulhojen ääreltä lähemmäs kaksi kuukautta. Ja voitteko uskoa, en kaivannut laisinkaan leipomispuuhia.

No mitä sitä sitten olen puuhannut lomalla? Aika paljon olen saanut käytettyä aikaa kasvimaallani, jota hoidan ja hellin kuin pientä lasta. Ah, se vain on jotenki ihan älyttömän kivaa työntää sormet multaan ja nyppiä rikkaruohoja pois. Täydellistä hermolepoa, jossa ajatukset virtaa ja olo on aika flow.

Kasvimaani kestotuote on lehtikaali. Se on helppoa kasvatettavaa ja todella satoisaa. Sitä onkin tullut syötyä lähes jokaisen ruoan seurana siitä lähtien, kun se satoa alkoi tuottamaan. Lehtikaali pääsi myös ensimmäisen leipomukseni tähtiraaka-aineeksi. Alkuviikosta leivoin herkullisia lehtikaali-juustosarvia, jotka hävisivät parempiin suihin tuosta vaan.

Palataan asiaan. Seuraavassa postauksessa jotakin herkullista mustikasta.
-Doro-



Lehtikaalitäytteiset juustosarvet (n. 14 kpl):

1 dl mantelijuomaa
25g hiivaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
5 dl hienoja spelttijauhoja
2 munaa
100 huoneenlämpöistä voita

täyte:

100g lehtikaalia
n. 1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
100g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl vahvaa juustoraastetta (esim. mustaleima Emmental)

voiteluun kananmuna
pinnalle juustoraastetta


Murusta hiiva kylmää mantelijuomaan. Lisää sokeri, suola, jauhot ja kananmunat. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 5 minuuttia, jotta saat aikaan sitkon. Lisää voi nokareina ja jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut täysin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja, mikäli taikina on löysää. Taikinan tulee olla kimmoisaa ja pysyä kasassa. Kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.

Leikkaa kustakin lehtikaalista puiset ruodit pois. Silppua lehtikaalit ja freesaa niitä muutama minuutti pannulla lorauksessa oliiviöljyä. Lisää silputtu valkosipuli ja jatka vielä freesaamista muutama minuutti. Nosta lehtikaalit pois pannulta ja jätä odottamaan sarvien täyttöä.

Vaivaa taikinaa kevyesti ja ota siitä puolet työstettäväksi jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta suorakaiteen mallinen ohut levy (n. 15x40cm). Sivele levyn pinta 50 grammalla tuorejuustoa. Ripottele päälle puolet freesatuista lehtikaaleista. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta.

Leikkaa levyistä tasakokoisia kolmioita noin 6-8 kappaletta. Rullaa sarvet leveämmästä päästä kohti ohuempaa päätä. Nosta pellille ja jätä saumakohta sarven alle. Jätä kohoamaan leivinliinan alle noin tunniksi. Toista sama lopulle taikinalle.

Riko munan rakenne rikki ja voitele juustosarvet kauttaaltaan. Ripottele pintaan juustoraastetta. Paista sarvia 190  asteisen uunin keskitasolla noin 19 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita.

2 kommenttia:

  1. No nam!! <3 Nyt on kyllä erittäin herkullisen näköiset sarvet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos. Herkkua ne olivatkin.

      Poista