19.8.16

Ehdottomasti maailman paras mustikkapiirakka!


Ette ikinä arvaa, miksi meikästä ei ole kuulunut toviin. Noh, työt alkoivat pitkän loman jälkeen ja oma pääkoppa on tainnut pyöriä sellaista vuoristorataa, että täysin ja totaalisesti unohdin bloggerin salasanani. Uskomatonta, mutta totta. Totaalinen black out tapahtui maanantaina ja vasta eilen kuin salamana kirkkaalta taivaalta mieleeni paukahti salasanani. Sama on tapahtunut minulle muutamaan otteeseen aikaisemminkin. Tällöin tosin kyseessä on ollut pankkikortin tunnuslukukoodi.

No nyt täällä ja leipomusten pariin. Olen pitkin kesää leiponut jos jonkinmoista mustikkapiirakkaa. Kaikki ovat olleet erinomaisia. Anoppini kuitenkin vinkkasi Birkkalan sivuilla olevasta spelttimustikkapiirakan reseptistä sanoin: "nyt on löytynyt täydellinen mustikkapiirakkaohje". Pakkohan reseptiä oli päästä testaamaan.

Pieniä muutoksia tein reseptiin. Vähensin pohjan sokerin määrää ja vaihdoin maustetun jogurtin täyteläiseen turkkilaiseen jogurttiin. Pakko myöntää, että jogurtissa oli tämän piirakan salaisuus. Myös spelttijauhojen maku pääsi mukavasti oikeuksiinsa tässä piirakassa. Ehdottomasti maailman paras mustikkapiirakka syntyi anopin vinkistä.

Testatkaa ja rankatkaa ohje. Onko tämä maailman paras mustikkapiirakka?

Kivaa viikonloppua!
-Doro-




Herkullinen mustikkapiirakka (pyöreä piirakkavuoka):

pohja:
1 dl sokeria
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl turkkilaista jogurttia
1½ dl voisulaa

täyte:
n. 6 dl mustikoita
½ dl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina lusikkaa apuna käyttäen voidellun pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Levitä mustikat pinnalle. Sekoita jugurtin joukkoon muna, vaniliinsokeri ja sokeri ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35-45 minuuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voispa hyvinkin olla maailman parasta, pitää testata! Spelttijauhoista tehdyt leipomukset on tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäkin on tykästynyt spelttijauhoihin. Usein korvaankin vehnäjauhot speltillä. Ovatpa ne terveellisempiäkin.

      Poista