10.8.16

Brigadeirot Olympialaisten kunniaksi!


Nämä ihanat, tahmaiset ja helppotekoiset brasiliassa suositut jälkkäripallerot sopivat oivasti Olympialaisten kisakatsomoon. Noh, pakko myöntää, etten ole seurannut juurikaan suurta urheilujuhlaa. Se ei silti tarkoita, ettenkö herkuttelisi brassien kanssa heidän suosikkiherkuillaan.

Nämä pienet palleroiset ovat todella helppotekoisia. Maku on suklaisen kinuskinen. Suutuntuma on ihanan sitkeä. Kahvin kanssa näitä sujahtaa suuhun useampikin.

Brigadeirojen päällystämisessä vain mielikuvitus on rajana. Erilaiset pähkinärouheet, strösselit ja suklaahippuset sopivat loistavasti. Kukaan ei kiellä kokeilemasta myös jotakin villimpää, vaikkapa kookoslastuja tai kylmäkuivattua mansikkarouhetta.

Meikällä viedään toiseksi viimeistä lomapäivää. Niin se arki vaan koittaa. Sekin on kivaa. Saa taas elämä ryhtiä, järjestystä ja rotia.

Kivaa viikkoa!
-Doro-


Brigadeirot (n.22 kpl):

1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa
4 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 rkl voita

pinnalle: strösseleitä, suklaalastuja, mantelirouhetta, pistaasirouhetta jne.


Mittaa ainekset kattilaan. Lämmitä seos hiljalleen ja koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä seosta 10-15 minuuttia tai kunnes se on paksumpaa.

Kaada seos kevyesti öljyttyyn kulhoon ja nosta jääkaappiin kylmettymään noin 3-4 tunniksi.

Ota valmista, kylmää ja jähmettynyttä massaa lusikalla noin ruokalusikallinen ja pyörittele siitä pallo. Pyörittele palloa valitsemassasi ”kuorrutteessa” kauttaaltaan. Toista sama lopulle massalle. Nosta valmiit pallerot jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti