6.8.16

Pinaattipiirakka pekaanipähkinöillä ja rusinoilla!


Jos seurailet minua instassa, niin taidatkin jo tietää, että kasvimaani pursuaa kesäkurpitsaa. Se ei kuitenkaan ole ainut hyötykasvi, joka on ilokseni tuottanut satoa tuhottomasti. Pinaatti on ollut toinen iloinen yllättäjä, joka kasvaa ja kasvaa ja kasvaa. Toistaiseksi olen säilönyt pinaattia pussikaupalla pakastimeen odottamaan syksyä ja talvea.

Puhelimen muistia tyhjennellessäni eteeni osui kuva, jonka olen ilmeisesti napannut jostakin keittokirjasta, joka on viime talvena matkannut mukaani kirjastosta. Resepti oli pinaattipiirakasta.

Olen varmaankin ottanut kuvan reseptistä juurikin sen omalaatuisuuden vuoksi. Harvoin nimittäin näkee piirakkareseptejä, joissa ei olisi täytteessä käytetty munaa, kermaa taikka juustoraastetta. Pinaatin kavereina täytteessä ovat vain pähkinät ja rusinat. Makukaverukset toimivat todella hyvin. Yksinkertaista ja hyvää.

Tänään leivoin olympialaisten ja ennen kaikkea Brasilian kunniaksi. Leipominen taitaakin olla ainut panostukseni olymppialaisiin. Liiemmin en jaksa urheilua seurailla. Seuraavassa postauksessa edellisistä herkuista lisää...

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

-Doro-




Pinaattipiirakka Pekaanipähkinöillä ja rusinoilla (2 piirasta):

pohja:

3 ½ dl ruisjauhoja
1 ½ dl spelttijauhoja / vehnäjauhoja /hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 t kuivahiivaa
1 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa

täyte:

500g tuoretta pinaattia
100g pekaanipähkinöitä
1 dl tummia tai vaaleita rusinoita
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää


pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, vesi ja hunaja. Vaivaa taikinasta kiinteä pallo ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kun taikina on jääkaapissa, tee sillä välin täyte (ohje alla).

Ota taikina jääkaapista noin kymmenen minuuttia ennen kaulimista. Kauli taikinasta kaksi noin 3 mm:n pyöreää/soikeaa levyä. Taikina on suhteellisen murenevaista, joten älä hätäänny. Itse paikkailin taikinaa aina repeytymien syntyessä. Ympyröiden ei tarvitse olla sileäreunaisia. Tähän piirakkaan kuuluu rosoinen jälki.

täyte, piirakan kokoaminen ja paistaminen:
Huuhtele pinaatit ja ryöppää ne suolatussa kiehuvassa vedessä muutama minuuttia. Valuta ja pilko. Sekoita pinaatin joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita siten, että ainekset sekoittuvat riittävästi.

Lusikoi täytettä pohjien päälle Jätä 3-4 senttiä piirakan reunoista tyhjiksi. Käännä reunat piirakoiden päälle. Älä välitä vaikka taikina repeilee, niin sen kuuluukin tehdä.

Paista piirakoita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on saanut mukavasti väriä ja on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti