24.8.16

Mustaherukkamarengit!


Olen tehnyt marenkeja useaan otteeseen, mutta kun törmäsin Dr. Sugarin reseptiin marengeista, päätin kokeilla sitä. Kyseessä on alunperin Meringue Girlsien resepti. Reseptistä tekee erikoisen tapa sulattaa/lämmittää sokeria uunissa ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon. Pakko kyllä myöntää, että näistä marengeista tuli erinomaisia, mukavan rapsakoita pinnastaan ja sisältä juuri sopivan sitkeitä.

Marengit ovat ihanaa syötävää sellaisenaan, mutta hieman fiinimpiä niistä tekee, kun ne täyttää. Ihan tavallinen kermavaahto toimii loistavasti tuoreiden mustaherukoiden kanssa. Liian makeaa kermavaahdosta ei kannata tehdä, sillä marengeissa kyllä makeutta riittää.

Kivaa loppuviikkoa. Palailen taas viikonloppuna omppureseptillä.

-Doro-Mustaherukkamarengit:

300 g erikoishienoa sokeria
150g valkuaisia
n. 6 tl pakastekuivattua mustaherukkajauhetta
punaista pastaväriä

täytteeksi kermavaahtoa ja mustaherukoita


Kaada sokeri pellille leivinpaperin päälle ja levitä se pellille tasaisesti. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kun uuni on valmis, nosta pelti sokereineen uuniin noin viideksi minuutiksi tai kunnes sokeri alkaa hieman sulaa reunoiltaan, muttei kuitenkaan ruskistua. Aseta uunin lämpötila sokerin sulatuksen jälkeen 90 asteeseen.

Kun sokeri lämpiää uunissa mittaa valkuaiset kulhoon ja vaahdota ne vaahdoksi. Vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin.

Samalla, kun jatkat valkuaisvaahdon vaahdottamista, lisää sokeria joukkoon isoja lusikallisia kerrallaan. Ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä, anna edellisen sokerisatsin sulaa valkuaisvaahtoon. Kun olet lisännyt kaiken sokerin, jatka vaahdottamista vielä noin viiden minuutin ajan.

Mausta massa pakastekuivatulla mustaherukkajauheella. Maistele massaa ja lisää jauhetta makusi mukaan. Voi halutessasi värjätä vaahdon tässä vaiheessa.

Lusikoi vaahto tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pellille pieniä marenkeja. Kuivata marenkeja 90 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kuivatusaika riippuu marenkien koosta. Marengit ovat valmiit, kun ne irtoavat leivinpaperista rikkoutumatta.

Mikäli haluat täyttää marengit, vaahdota kerma ja pursota sitä puolien marenkien päälle. Lisää tuoreita mustaviinimarjoja ja nosta loput marengit täytettyjen kansiksi.

Täytetyt marengit kannattaa tarjota samana päivänä, mikäli et halua niiden vettyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti