14.12.14

Behind the scenes: suolapähkinä-nougat -pikkuleivät!

Suolapähkinä-nougat -pikkuleivät sain valmistettua auringon jo laskettua. Eli minulla ei ollut käytössä luonnovaloa kuvaustilanteessa. Päätin kokeilla kirkasvalolamppua, jota kommenttiosuudessa on ainakin joku maininnut käyttävänsä kuvien valaistuksessa. Kirkasvalolampun valo on todella kirkas. Kirkkautta himmensin hieman vaalealla, valoa läpäisevällä reflalla.

Kameran valkotasapainon pistin automaatille ja otin muutaman koeotoksen. Samantein totesin, ettei ainakaan automaatti osaa valita oikeaa valkotasapainoa.

Jatkoin kuitenkin kuvien ottamista ja päätin, että hoidan valkotasapainon sitten kuvien käsittelyvaiheessa. Jotta valkotasapainon muuttaminen olisi kaikkinensa mahdollista, täytyy kuvien olla raw-muodossa. Kannattaa tarkistaa siis oma kamera ja se missä muodossa se kuvat ottaa. Moni saattaa tietämättää ottaa jpeg-kuvia, jolloin valkotasapainon säätämiseen on vähemmän välineitä.

Kuvasin keksit kuluneen uunipellin päällä. Taustaksi laitoin toisen samanlaisen. Pikkuleivät ovat mielestäni aika haasteellisia kuvattavia. Ne ei itsessään ole mitään kauniita. Jotta kuvasta saisi mielenkiintoisen, lisäsin sekaan nauhan ja hieman suolapähkinöitä.

-Doro-


2 kommenttia: