12.1.15

Pikkuleipätikkarit!

Noin viikko takaperin halusin kokeilla näitä suloisen söpöjä pikkuleipätikkareita, jotka bongasin suositusta sprinkle bakes -blogista. Blogiin näiden piti tulla jo viime viikolla, mutta ah, niin ihana oksennustauti otti minut otteeseensa. Kuvotuksissa ei bloggaaminen ottanut onnistuakseen.

Cakepopsit taitavat olla jo vähän nähtyjä, vaikka edelleenkin rakastan niitä. Nyt uutta huutoa ovat sokeripikkuleipätikkarit. Nämä ovat tosi helppotekoisia. Vaihekuvia en ottanut, mutta löydät niitä mainitsemastani blogista. Vain mielikuvitus on rajana millaiset värikombinaatiot näihin valitset. Pieni poikani valitis väreiksi ihanan vaaleanpunaisen ja keltaisen. Niillä sitten mentiin.

Hyvää viikkoa!
-Doro-


Pikkuleipätikkarit (n 10 kpl):

115g voita
1.75 dl sokeria
puolikas muna
1 tl vaniljasokeria
2.75 dl vehnäjauhoja

elintarvikevärejä (pastavärejä)
tikkaritikkuja


Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää puolikas muna (riko muna lasiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki) ja sekoita taikinaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita massaan. Mikäli massa tuntuu murenevalta, lisää hieman munaa. Valmis taikina muotoutuu palloksi, eikä siitä irtoa murenia.

Jaa taikina kahtia. Värjää muutamalla tipalla elintarvikeväriä kumpainenkin taikinapala haluamasi väriseksi. Lisää jauhoja, mikäli taikina tuntuu liian löysältä. Laita taikinapalat jääkaappiin ”lepäämään” ja viilentymään noin 15 minuutiksi

Ota viilenneistä taikinapaloista noin ruokalusikallisen kokoiset palaset ja muotoile ne käsissäsi paksuiksi, lyhyiksi pötköiksi. Kiinnitä pötköt päällekkäin ja ala rullata niitä työtasolla ohuemmiksi. Kun Pötkö on noin sormenpäänpaksuinen, pyöräytä se vielä muutaman kerran itsensä ympäri pitämällä toisesta taikinapötkön päästä kiinni. Jos et ymmärtänyt, kurkista sprinkle bakes –blogista vaihekuvat.

Kierrä pötkö itsensä ympärille ja työnnä tikkaritikku pikkuleivän läpi saumakohdasta. Työnnä tikkaritikku aivan pikkuleivän yläosaan asti, ei kuitenkaan siitä läpi. Aseta pikkuleipätikkarit pellille. Jätä riittävästi väliä, jotteivät pikkuleivät paistuessaan ja levitessään jää kiinni toisiinsa. Paista 175 asteessa noin 10 min. Anna tikkareiden jäähtyä ennen kuin nostat ne pelliltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti