20.11.15

Luumu-kanelikuppikakut tuorejuustokuorrutteella!


Edelleen jaksan fiilistellä lähestyvää Joulua vaikka edelleen ulkona sataa vettä. Nämä ihanat luumu-kanelikuppikakut saivat inspiraation leivontabloggaajien illanvietosta saamastani giftbagista. Kassissa oli jos jonkinmoista herkkua. Yksi herkuista oli Valion maustettu rahka, luumu-kaneli. Ensiksi ajattelinkin käyttää rahkaa kuppikakkujeni taikinassa, mutta maistamisen jälkeen päätin luopua ideasta. Rahkan luumu oli maultaan liian voimakasta ja liiaksi luumumarmeladia muistuttavaa. Niinpä herkullinen rahka jäi käytettäväksi toiseen kertaan.

Ikinä ei tiedä, mistä inspiraation saa. Tällä kertaa inspiroituminen kannatti. Luumu ja kaneli maistuvat herkullisilta näissä pilven pehmoisissa kuppikakkusissa. Pieni rommiloraus maustaa kuppikakkujen sisällä lymyävää luumukompottiyllätystä. Nam!

Hyvää viikonloppua!
-Doro-




Luumu-kaneli –kuppikakut (n. 12 isoa):

kuppikakkutaikina:

2 dl sokeria
2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
½ tl kanelia
3.5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
55g voita huoneenlämpöisenä
2 munaa
75g turkkilaista jogurttia
60 ml rypsiöljyä
1 dl kermaa

luumukompotti:

6 luumua
1 dl vettä
½ dl ruokosokeria
¼ dl hillosokeria
(¼ dl rommia)
kanelitanko

tuorejuustokuorrutus:

100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
200g Philadelphia-tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
lilaa elintarvikeväriä
koristeluun esim. luumulohkoja ja kanelia


kuppikakkutaikina:
Mittaa kuivat aineet monitoimikoneeseen. Sekoita sekaisin. Pilko pehmeä, huoneenlämpöinen voi pieniksi nokareiksi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Anna sekoittua. Voita on niin vähän, että se lähes häviää kuiviin aineisiin.

Sekoita keskenään munat, jogurtti ja ruokaöljy. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja anna massan sekoittua taikinaksi. Lisää lopuksi kerma ja sekoita vain sen verran, että kerma sekoittuu hyvin joukkoon.

Asettele Amerikan muffinivuokia muffinipeltiin. Kaada taikinaa kunkin vuoan puoleenväliin asti. Paista 180 asteessa, uunin keskitasossa n. 20 min. Kakkuset ovat kypsiä, kun tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna jäähtyä.

luumukompotti:
Pese luumut ja poista kivet. Pilko luumut pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan muut aineet ja kiehauta. Lisää luumupalat ja keitä seosta n. 7 minuuttia tai kunnes luumut ovat hieman pehmenneet. Luumuja ei ole tarkoitus keittää niin pitkään, että ne muuttuvat soseeksi. Anna jäähtyä.

tuorejuustokuorrute:
Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää niin ikään huoneenlämpöinen tuorejuusto ja lusikan kärjellinen elintarvikeväriä seokseen. Sekoita nopeasti sekaisin. Älä sekoita liikaa, sillä mitä enemmän sekoitat, sitä löysempää kuorrutuksesta tulee.

kuppikakkujen kokoaminen ja koristelu:
Leikkaa jäähtyneiden kuppikakkujen pintaan kolot. Lusikoin noin ruokalusikallinen luumukompottia koloon. Lisää myös kompotin lientä maun mukaan. Laita kansi päälle. Lusikoi kuorrutusta kakkujen päälle ja levitä se tasaisesti koko alalle. Aseta esim. kaksi luumulohkoa kuppikakun pintaan ja ripottele päälle kanelia. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä jouluisia kuppikakkuja :) Itse sekoitin luumurahkaa luonnonjogurttiin niin, että maku vähän pehmeni ja vetäsin kulhollisen aamupalaksi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen herkkuaamupala:). Olihan se rahka tosi hyvää. Meikäkin napsi sen aina lusikallinen kerrallaan pitkin iltaa.

      Poista