2.4.17

Ihana keväinen mangokääretorttu!


Kevättä pukkaa, kun ollaan jo huhtikuussa. Pääsiäinen on ihan pian ja leivonnassa olenkin pitänyt silmällä kyseistä juhlaa. Kääretorttuja olen tehnyt tosi vähän. Juuri siksi päätin laittaa hihat heilumaan ja tehdä myös pääsiäisen kahvipöytään oivallisesti sopivan mangokääretortun.

Mikäli et pidä mangosta, niin tämä kääretortturesepti toimii varmasti myös muuntamalla makumaailmaa. Esimerkiksi lime ja sitruuna voisivat toimia kivasti täytteessä. Marjaisan tortusta saa helposti vaihtamalla mangon lempimarjaan. Maustettuja rahkoja on tarjolla tosi monissa mauissa, joten niitä varioimalla saa tortusta aina uuden näköisen ja makuisen.

Kivaa ensi viikkoa!
-Doro-




Mangokääretorttu:

pohja:

4 munaa
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 prk mangorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 pieni mango

koristelu:

1 ½ dl kuohukermaa
1-2 tl vaniljasokeria
n. 20g valkosuklaata
ananaskirsikoita


pohja:
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se työpöydälle. Ripottele paperille sokeria kauttaaltaan. Kumoa vielä kuuma pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.

täyte:
Vaahdota täytteen kerma. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuori mango ja kuutioi se pieneksi kuutioksi.

Nosta kääretorttulevy siten, että tummempi paistopuoli on ylöspäin. Levitä sille kermarahkaa kauttaaltaan ja ripottele päälle mangokuutiot. Rullaa levy rullalle pidemmältä sivulta aloittaen ja leivinpaperia apuna hyödyntäen. Kääri valmis rulla tiukasti leivinpaperin sisään ja kääri paperin päät rullalle. Laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

koristelu:
Vaahdota kääretortun pinnalle tuleva kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kermaa palettiveitsellä koko kääretortun pintaan. Rouhi valkosuklaa pieneksi muruksi ja viimeistele sillä ja ananaskirsikoilla torttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti