20.4.16

Turkinpippurinen mutakakku!


Meikän yksi lempparisuklaista on se, missä maitosuklaan sisällä on paljon salmiakkitäytettä. Meinasin ruveta tätä kakkua tekemään kyseisestä suklaasta. Laiskuus kuitenkin voitti ja kauppareissu jäi tekemättä. Salmiakkia en silti hylännyt, vaan maustoin perinteisen mutakakun turkinpippurirouheella.

Helppoa leivontaa? Kyllä, tämä mutakakku on tosi helppo tehdä ja kaiken lisäksi herkullinen. Mikäli et tykkää salmiakista, jätä se pois kakusta.

Kunhan kerkiän, meinaan kokeilla mutakakkua juurikin ensi alkuun ajattelemastani salmiakkitäytesuklaasta.

Näin on hyvä jatkaa keskiviikkoa!
-Doro-



Turkinpippurinen mutakakku (20cm):

100g voita
0,6 dl sokeria
0,4 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta + n. 1rkl koristeluun
¼ tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata (esim. n. 55% kaakaota)
4 rkl turkinpippurirouhetta + n. 1 rkl koristeluun


Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä hieman jäähtymään.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan kummankin lisäyksen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja turkinpippurirouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kunnostettuun (pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja sen jälkeen vuoka on voideltu ja jauhotettu) irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa uunin keskitasolla n. 18 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä kosteaksi. Älä siis paista kakkua liian pitkään.

Anna kakun jäähtyä ja poista se sitten vuoastaan. Koristele kakku siivilöimällä kaakaojauhetta ja ripottelemalla turkinpippurirouhetta kakun pintaan. Tarjoa esim. jäätelön kera tai ihan vain sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti