8.6.16

Herkullinen raparperipaistos on makeutettu kookossokerilla!


Vielä pari vuotta sitten kitukasvuinen raparperini tuottaa tänä kesänä satoa oikein olan takaa. Tai ainakin varsia puskee sen verran usein, että olen jo useamman kerran päässyt leipomaan rapsuherkkuja.

Koska nyt on arki, enkä herkuttele sokerilla arkena, päätin toteuttaa perinteisen raparperipaistoksen hieman terveellisempänä versiona. Makeutuksena olen käyttänyt kookossokeria, joka ei itseasiassa ole edes sokeria vaan kookoskasvin kukan nektaria. Kookossokeri on aromiltan hieman lakritsimainen ja mielestäni se passasi erinomaisesti raparperin kaveriksi.

Raparperipaistos maistuu sellaisenaan, mutta kiva kyytipoika on jäätelö, kuten kuvista näkyy. Arvaatte varmaan, ettei jäätelöllinen paistoa päätynyt minun suuhuni. Sen herkutteli mieheni.

Aurinkoa
-Doro-





Raparperipaistos:

n. 500g raparperia
n. 1dl kookossokeria
140g voita + hieman vuoan voiteluun
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookossokeria
1,5 dl spelttijauhoja
3 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta

Voitele vuoka (24 cm) tai vuoat (n. 12cm). Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Levitä ne tasaiseksi kerrokseksi yhteen isompaan vuokaan tai neljään pienempään vuokaan.

Mittaa kaikki loput ainekset kulhoon. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Kaada muruseos raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista raparperipaistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile raparperipaistos sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja varmasti herkullista tuo paistos! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos. Paistos oli sairaan hyvää.

      Poista