1.7.16

Retrot kauralastu-puffetjäätelöt!


Viikon loma Viron Kuresaaressa on takanapäin. Reissu oli huikean onnistunut. Viikkoon en leiponut, vaan nautiskelin toisten tekemillä herkuilla. Kamera mulla oli kainalossa koko ajan, joten sain ikuistettua herkuista suuren osan myös myöhemmin teille näytettäväksi. Kuresaaripostaus on siis tuloillaan.

Ennen lomaani Anni Annin uunista -blogista haastoi minut Dr. Sugarin retroleivontahaasteeseen mukaan. Lomalla ehdin pohdiskella omaa suosikkiretroherkkuani.

Mokkapalat, kookos-suklaapallot ja riisimurosuklaa olivat suosikkiherkkuja lastenkutsuilla ja koulun pullamyyjäisissä. Edellisiä on tullut tehtyä myös aikuisena, joten ne eivät valikoituneet tähän haasteeseen.  Halusin jotakin, jota en ole tehnyt sitten lapsuuteni.

Pitkään pohdittuani hoksasin, että kauralastut ovat jääneet tekemättä koko aikuisikäni. Lapsena leivoin niitä usein juurikin niiden helppouden vuoksi

Sellaisinaan kauralastut ovat ihania, mutta erityisen hyviä ne ovat jäätelön kanssa. Niinpä omat kauralastuni muuntautuivat puffetjäätelöiden kuoriksi. Sisälle sujautuin perinteisen vaniljan sijaan uutta Jaffajäätelöä. Herkullista, helppoa ja niin retroa! Ja varmaan arvaattekin, miksi puffetjäde. No niitähän minä söin koko lapsuuteni Mac-mehujäiden ohella.

Huippua loppuviikkoa!

-Doro-

Kauralastut ja puffetjäätelöt (n. 8 kpl):

kauralastut (n.16 kpl):

100g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna

puffetjäätelöt:

16 muotoonsa leikattua kauralastua
1 l jäätelöä (Kannattaa käyttää kartonkiin pakattua jäätelötiiltä. Siitä on helppo leikata paloja.)


kauralastut:
Sulata voi kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan tekeytyä ja turvota noin 10 minuuttia. Muotoile pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen mallisia pötkylöitä taikinasta. Jätä reilusti leviämistilaa, sillä taikina leviää paljon paistettaessa. Voit tehdä yhden koelastun ja paistaa sen, jotta näet, miten taikina käyttäytyy ja onko sinulla riittävästi taikinaa halutun muodon aikaansaamiseksi.

Paista lastut 200 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit paistaa useamman pellillisen kerrallaan kiertoilmatoimintoa apuna käyttäen. Laske tällöin uunin lämpö 175 asteeseen.

Leikkaa kauralastut muotoonsa, kun ne ovat vielä lämpimiä. Anna jäähtyä.

puffetjäätelöt:
Ota jäähtyneet kauralastut esille ja aseta niistä puolet ylösalaisin pöydälle. Leikkaa jäätelöstä kauralastujen muotoiset palat ja aseta palat ylösalaisin olevien kauralastujen päälle. Nosta loput kauralastut jäätelöiden päälle oikeinpäin. Voit pakastaa puffetjäätelöt sellaisinaan ja tarjota myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti