5.10.16

Mustaherukka-valkosuklaapikkuleivät!


Pitkään aikaan en ole leiponut pikkuleipiä. Koska kaapissani oli vielä jämät Annin uunissa -verkkokaupasta ostamastani mustaherukkajauheesta, päätin kokeilla sen toimivuutta pikkuleipätaikinassa. Ja vau, että se toimikin erinomaisesti. Ihana kombo oli pirteä mustaherukka ja makea valkosuklaa, jota laitoin taikinaan sattumiksi.

Kivaa loppuviikkoa!
-Doro-





Mustaherukka-valkosuklaapikkuleivät (n. 30 kpl):

110 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
6 rkl pakastekuivattua mustaherukkajauhetta
100g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna

kuorrutus:
g valkosuklaata
pakastekuivattua punaherukkajauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 12 min. tai kunnes pikkuleivät ovat aavistuksen väriä reunoihinsa. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen suklaa. Valele suklaata jokaisen pikkuleivän päälle. Viimeistele aavistuksella mustaherukkajauhetta.


2 kommenttia:

  1. Anonyymi7.10.16

    En löytänyt blogistasi perinteistä Red velvet -kakkua, ainoastaan fudgea. Oletkos ajatellut, että voisit kyseistä kakkua tehdä? :)
    Tykkään todella paljon näistä kuvista mitä leivonnaisista otat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kehuista. Minulla on red velvet -kakku todo-listalla. Yritän toteuttaa toiveesi ja tehdä kakkua lähiaikoina.

      Poista