Parin kuukauden välein on ihanaa istahtaa kampaajan tuoliin. Se on todellista laatuaikaa itsensä kanssa. Voit viettää hetkesi lehtiä lukien tai oman kampaajan kanssa seurustellen. Maailma paranee juttutuokioista ja lisäksi hiuskuontalo saa kaipaamansa freesauksen. Ja kaikista parasta tässä omassa hetkessäni on kunnon kahvin naukkailu ihanan kakun kera. Nykyinen fröseerini on minulle ensimmäinen laatuaan, joka tarjoaa asiakkaalleen läheisen kahvilakonditorian tuotteita hiusvärin pesiytyessä päähän. Minusta tuli heti kyseisen kampaamon vakiokasvo. Mikä loistava idea!
Edellisellä kampaamokäynnillä sain tuttuun tapaan
kunnon tummapaahteista kahvia ja sen seuraksi ihanaa mantelikarviaismoussekakkua. Käytinkin koko kotimatkani oman reseptiversioni kehittelyyn kyseisestä kakusta.
Kakun pohjaksi päädyin tekemään Sikke Sumarin ohjetta mukailevan mantelikakun. Tosin karvasmantelin jätin pois. Päälle kehitin
karviaismoussen punaisista karviaisista. Moussen ja mantelikakun väliin laitoin
lisäksi karviaishilloa. Hillon voi jättää halutessaan pois. Moussessa kun on jo
aika tujaus karviaisen makua.
Mantelikakku kelpaa syötäväksi sellaisenaan. Viimeistellyn
ulkonäön sille saa paahtamalla päälle mantelilastuja. Sellaisenaan kakku on
mielestäni aika makeaa. Mousse tuokin kakkuun kirpeyttä, joka tasapainottaa
mantelikakun makeutta. Mousseen kannattaa lisätä sokeria erissä ja aina välillä
maistella, jotta haluttu lopputulos syntyy. Näin jokaisen makunystyrät saavat
kaipaamaansa tyydytystä.
No tuliko kakusta sitten toisinto kampaamon kakusta?
Valitettavasti ei. Oma versioni oli mielestäni erinomaista, mutta kampaamon
mantelikakussa oli omanlaistaan keveyttä, jota omassa versiossani ei ollut.
Näinpä pitää jatkaa testailuja. Ilmoitan kunhan kampaamon mantelikakun
voittanut löytyy. Minä jään odottelemaan seuraavaa kampaajakäyntiä:)
Mantelikarviaismoussekakku:
Mantelikakku:
200 g
voita sulatettuna
2.5 dl
vehnäjauhoja
0.75 dl
mantelirouhetta
0.75 dl
mantelijauhetta
2 dl
sokeria
1.5. dl maitoa
1 muna
Karviaismousse:
Karviaisia sen verran, että syntyy 2 dl karviaismelbaa
n. 1 dl
tomusokeria
2 dl
kermaa
125 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
Väliin:
karviaishilloa (keitä karviaisia ja sokeria pienessä määrässä vettä väh. 10 min.)
Koristeluun:
n. 1 dl
mantelilastuja
1 dl
kermaa vaahdotettuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sula voi.
Lisää lopuksi muna. Sekoita. Kaada kunnostettuun 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa noin 30 min. tai niin kauan kunnes kakku on kauniin ruskea.
Paseeraa karviaiset (n. 5dl) siivilän läpi siten, että
syntyy 2 dl
karviaismelbaa. Lisää melbaan tomusokeri erissä. Tarkista makeus. Laita
liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Ota noin kolmasosa
karviasimelbasta ja kuumenna. Liota liivatteet kuumaan melbaan. Kaada kuuma
liivatemelba kylmän melban joukkoon ja edelleen kermatuorejuustovaahtoon.
Sekoita ja kaada jäähtyneen mantelikakun päälle. Anna hyytyä mielellään yön
yli. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja esim. kermaruusukkein.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti