23.11.12

Kampaajalta tuliaisiksi mantelikarviaismoussekakkua!

 
herkullisen mantelipohjan päällä kevyt karviaismousse

Parin kuukauden välein on ihanaa istahtaa kampaajan tuoliin. Se on todellista laatuaikaa itsensä kanssa. Voit viettää hetkesi lehtiä lukien tai oman kampaajan kanssa seurustellen. Maailma paranee juttutuokioista ja lisäksi hiuskuontalo saa kaipaamansa freesauksen. Ja kaikista parasta tässä omassa hetkessäni on kunnon kahvin naukkailu ihanan kakun kera. Nykyinen fröseerini on minulle ensimmäinen laatuaan, joka tarjoaa asiakkaalleen läheisen kahvilakonditorian tuotteita hiusvärin pesiytyessä päähän. Minusta tuli heti kyseisen kampaamon vakiokasvo. Mikä loistava idea!


Edellisellä kampaamokäynnillä sain tuttuun tapaan kunnon tummapaahteista kahvia ja sen seuraksi ihanaa mantelikarviaismoussekakkua. Käytinkin koko kotimatkani  oman reseptiversioni kehittelyyn kyseisestä kakusta.

Kakun pohjaksi päädyin tekemään Sikke Sumarin ohjetta mukailevan mantelikakun. Tosin karvasmantelin jätin pois. Päälle kehitin karviaismoussen punaisista karviaisista. Moussen ja mantelikakun väliin laitoin lisäksi karviaishilloa. Hillon voi jättää halutessaan pois. Moussessa kun on jo aika tujaus karviaisen makua.

Mantelikakku kelpaa syötäväksi sellaisenaan. Viimeistellyn ulkonäön sille saa paahtamalla päälle mantelilastuja. Sellaisenaan kakku on mielestäni aika makeaa. Mousse tuokin kakkuun kirpeyttä, joka tasapainottaa mantelikakun makeutta. Mousseen kannattaa lisätä sokeria erissä ja aina välillä maistella, jotta haluttu lopputulos syntyy. Näin jokaisen makunystyrät saavat kaipaamaansa tyydytystä.

herkullisen mantelipohjan päällä kevyt karviaismousse
No tuliko kakusta sitten toisinto kampaamon kakusta? Valitettavasti ei. Oma versioni oli mielestäni erinomaista, mutta kampaamon mantelikakussa oli omanlaistaan keveyttä, jota omassa versiossani ei ollut. Näinpä pitää jatkaa testailuja. Ilmoitan kunhan kampaamon mantelikakun voittanut löytyy. Minä jään odottelemaan seuraavaa kampaajakäyntiä:)

Mantelikarviaismoussekakku:


Mantelikakku:

200 g voita sulatettuna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.75 dl mantelirouhetta
0.75 dl mantelijauhetta
2 dl sokeria
1.5. dl maitoa
1 muna

Karviaismousse:

Karviaisia sen verran, että syntyy 2 dl karviaismelbaa
n. 1 dl tomusokeria
2 dl kermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta

Väliin:
karviaishilloa (keitä karviaisia ja sokeria pienessä määrässä vettä väh. 10 min.)

Koristeluun:
n. 1 dl mantelilastuja
1 dl kermaa vaahdotettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sula voi. Lisää lopuksi muna. Sekoita. Kaada kunnostettuun 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. tai niin kauan kunnes kakku on kauniin ruskea.
Paseeraa karviaiset (n. 5dl) siivilän läpi siten, että syntyy 2 dl karviaismelbaa. Lisää melbaan tomusokeri erissä. Tarkista makeus. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Ota noin kolmasosa karviasimelbasta ja kuumenna. Liota liivatteet kuumaan melbaan. Kaada kuuma liivatemelba kylmän melban joukkoon ja edelleen kermatuorejuustovaahtoon. Sekoita ja kaada jäähtyneen mantelikakun päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja esim. kermaruusukkein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti