10.1.13

Suklaamacaronit





Lupailin suklaapavlovan postauksessa antaa pienten suklaamacaronien ohjeen. Macaronit koristivat uuden vuoden aatoksi tekemääni pavlovaa. Kakun päällä koreilusta nämä herkkuset hieman kärsivät. Ne kostuivat, mikä vaikutti rakenteeseen ja makuun. Parhaimmillaan nämä ovatkin sellaisenaan.

Kokeilin näihin minimacaroneihin uutta macaronreseptiä, joka on peräisin joulupukilta saamastani macaron-kirjasta. Resepti toimi hyvin ja tulen varmasti käyttämään sitä myös jatkossa.

Macaronit voi täyttää mieleisikseen. Esimerkiksi suklaaganache, jota käytin piparminttumacaronien täytteenä on helppo ja herkullinen. Nämä herkut saivat puolestaan sisäänsä mascarponejuustosta, kermasta ja suklaasta valmistetun kreemin. Mascarponea ei välttämättä kannata lähteä ostamaan vain näitä leivoksia varten. Mikäli purkinpohja kuitenkin löytyy jääkaapista, voit käyttää sen vallan hyvin.


Pienet suklaamacaronit

2 isoa munanvalkuaista
0.5 dl sokeria
2.5 dl tomusokeria
1.75 dl mantelijauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

50 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa
70 g tummaa suklaata

Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vähitellen sokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkia. Sekoita manteli- ja kaakaojauhe sekä tomusokeri. Siivilöi seos. Kääntele manteliseosta kolmasosa kerrallaan marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka massan sekoittamista kunnes se on kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa. Taikina ei saa valua norona nuolijasta. Toisaalta se ei myöskään saa olla köntteinä putoavaa. Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kiekkoja. Kopauta peltejä pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Anna seistä huoneenlämmössä 15-30 min., tai niin kauan kunnes taikinaan on muodostunut kuori. Voit kokeilla taikinaa varovasti sormenpäällä ilman, että taikinaa jää sormeesi. Paista 150 asteissa uunissa noin 10-15 min.

Tee täyte. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa mascarpone ja kerma vaahdoksi. Lisää suklaa.

Pursota täytettä puolille macaronpohjista ja laita toiset puoliskot päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti