8.7.13

Metsämansikkakakku valkosuklaakermalla!


Ojan pientareet ovat olleet täällä meillä päin pullollaan aho-/metsämansikoita. Suuhun on tullut kerättyä kaiken minkä on jaksanut syödä. Loput poimin purkkiin, sillä eihän näitä ihanuuksia raaski mätänemään jättää.

Muutama viikko takaperinsaimme vieraita ja purkkiin kerätyt marjat pääsivät parempiin suihin. Mietin pitkään mitä herkkua tarjoan, jotta ahomansikoiden ihana maku pääsee oikeuksiinsa. Uunileipomukseen en marjoja raaskinut käyttää, joten päätin tehdä mansikkakakun perinteisellä ja harvemmin käyttämälläni sokerikakkupohjalla. Kakun väliin ja päälle laitoin mansikoiden lisäksi valkosuklaakermaa. Pakko myöntää, että toisinaan yksinkertaisuus on valttia. Kakku oli ihanaa, höyhenen kevyttä ja mansikkaisen makeata.




Metsämansikkakakku valkosuklaakermalla (20 cm:n vuoka):


sokerikakkupohja:


2 dl kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

valkosuklaakerma:

4 dl vispikermaa
100g valkosuklaata

kostutus:

tuorepuristettua sitruunamehua
vettä

väliin ja päälle:

paljon ahomansikoita
(valkosuklaarouhetta)


sokerikakkupohja:
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina kunnostettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

valkosuklaakerma:
Sulata valkosuklaa ja annan hieman jäähtyä. Vaahdota kerma. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

kakun kokoaminen:
Halkaiset jäähtynyt kakkupohja. Kostuta toinen kakkupohjista veden ja sitruunamehun seoksella (tee haluamasi blandaus). Levitä valkosuklaakermaa pohjan päälle ja ahomansikoita kerman päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja kostuta myös se. Levitä loput valkosuklaakermasta kakun päälle ja halutessasi myös kakun reunoille. Lisää loput ahomansikat keoksi kakun päälle ja halutessasi myös valkosuklaarouhe. Anna vetäytyä tovi jääkaapissa.


HUOM! Mikäli haluat tehdä isomman kakun, lisää kaikkia aineksia samassa suhteessa: eli munia, sokeria ja jauhoja kaikkia saman verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti