3.7.13

Vaniljajäätelöä ja metsämarjoja!


Kesän huomaa blogeista. Useimmissa on tarjoiltu jäätelöä eri muodoissa. Jäätelökesä se on täällä meilläkin ollut. Glugoosisiirapin saapumisen myötä kauppoihin, on jätskiä tullut tehtyä omalla koneella tavallista enemmän. Tällä kertaa tarjoilen teille vaniljajäätelön ohjeen. Sitä ei tule juuri koskaan ostettua kaupasta teollisen makunsa vuoksi. Itsetehtynä se on sen sijaan taivaallisen hyvää, parasta vastapoimituilla metsämarjoilla höystettynä!

Ensimmäistä kertaan laitoin blogiini kännykällä otettuja kuvia. Siihen on syynsä: usb-piuha on kadonnut teille tuntemattomille. Mutta kunhan se löytyy, päivittelen blogia välittömästi. Kameraan on viime viikolla tallentunut useampikin kakku. Tulossa mm. ahomansikkakakku, isovanhempieni 65-vuotishääpäiväkakku ja kummitytölleni tekemä 8-vuotiskakku.

Kesäiloa!
terpoin Doro


Vaniljajäätelö metsämarjoilla!

4 keltuaista
0.75 dl sokeria
1.5 dl täys- tai kevytmaitoa
2.5 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Mittaa kattilaan maito, kerma ja glukoosisiirappi. Puolita vaniljatanko ja raavi veitsen kärjellä siemenet. Lisää siemenet ja vaniljatanko kattilaan nesteiden sekaan. Lämmitä seos kiehuvaksi. Kaada kuuma nesteseos keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Jäähdytä seos kylmäksi. Kaada jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi.

HUOM! Voit jättää vaniljatangon halutessasi pois. Jäätelöä voi myös maustaa millä mieleen tulee. Esim. muutamalla lorauksella mielilikööriäsi saat jäätävän hyvää herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti