12.7.13

Suolaiset suklaa-toffeepalat!


Silloin kun aikaa ei ole nimeksikään, mutta jotakin tekisi mieli leipoa, kannattaa kääntää katseet seuraavaan reseptiin. Nämä nopeat ja aikalailla helppotekoiset suolaiset suklaa-toffeepalat ovat ihan älyttömän herkullisia. Jos otat yhden, tekee mieli toista. Eli kannattaa tehdä kerralla vaikka tupla-annos, niin riittää herkkuja tarjottavaksi myös muille.

Nopean reseptin ja postauksen siivittämänä toivottelen huippua viikonloppua kaikille uusille ja vanhoille lukijoilleni!
-Doro-
Vähästä syntyy paljon!

Suolaiset suklaa-toffeepalat (n.24cm x 30cm uunivuoka):


2.4dl fariinisokeria
220g voita
(0.5 tl vanilja-aromia)
n. 24 kpl suolakeksejä esim.TUC
4 dl (n. 200g) karkeaksi rouhittua tummaa suklaata (n.45 %)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vuoraa vuoka (n.24cm x 30cm) foliolla. Voitele folio kauttaaltaan ruokaöljyllä. Levitä suolakeksit tasaisesti folion päälle. Täytä raot keksipaloilla. Yritä saada aikaan mahdollisimman tasainen lopputulos.

Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja alenna tämän jälkeen lämpöä. Anna kiehua n. 3-5 min. Seos paksuuntuu hieman. Varo polttamasta seosta. Ota kattila liedeltä ja mausta seos halutessasi vanilja-aromilla. Kaada kuuma karamelli suolakeksien päälle ja levitä se tasaiseksi.
Laita vuoka uuniin n. 5 minuutiksi tai siihen asti kunnes karamelli alkaa kuplia. Ota uunista ja anna seistä 30 sekuntia. Lisää rouhittu suklaa karamellin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna seistä jälleen n. 3 minuuttia, jonka jälkeen levitä suklaa tasaiseksi kerrokseksi karamellin päälle. Anna jähmettyä ja jäähtyä.
Irrota jäähtynyt levy varovasti foliosta ja leikkaa haluamasi muotoisia annospaloja.

2 kommenttia:

  1. tää on kyl kokeilemisen arvonen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti kannattaa kokeilla. Kaiken lisäksi tää on aika helppo resepti. Kerro sit kuinka onnistuit ja mitä pidit lopputuotoksesta.

      Poista