6.1.13

Inkivääri-mantelipikkuleivät lopettavat joulunajan!Loppiaisena on aika kuskata kuusi pihalle. Koti riisutaan myös muusta jouluhärpäkkeestä ja kevättä aletaan odotella virallisesti. Siivoamisen lomassa maistellaan älyttömän hyviä inkivääri-mantelipikkuleipiä ja juodaan taivaallista seljankukin maustettua vihreää teetä.

Koska inkivääri on yksi rakkauteni, päätin sujauttaa sitä kandeerattuna näihin pikkuleipiin. Laitoin  inkivääripaloja reilusti, jotta varmasti jokaisesta suupalasta löytyy hieman tulinen ja makeahko sattuma. Rapeutta lisäsin karkeasti rouhituilla manteleilla. Nämä ihanaiset, päältä rapeat ja sisältä mehevät herkut päättävät hienosti joulunajan.
Inkivääri-mantelipikkuleivät:

110 g pehmeää voita
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl kandeerattuja inkiväärejä pilkottuna
n. 1.5 dl kuorittuja manteleita karkeaksi rouhittuna

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi kandeeratut inkivääripalat ja rouhittu manteli. Pyörittele palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti