13.12.13

Suklaatryffelit!


Suklaatryffelit kuuluvat minun jouluuni siinä missä toisille kuuluvat kinkku sinappihunnulla ja perinteiset laatikot. Tummat ja täyteläisen suklaiset tryffelit maistuvat taivaallisille pienen espressokupin kera jouluillallisen päätteeksi. Nämä herkut sopivat myös erinomaisesti pussitettaviksi ja lahjaksi annettaviksi. Mielestäni syötävät lahjat ovatkin parhaita annettavaksi niille, joilla on jo kaikkea. Tänä vuonna aionkin ahkerasti puuhata keittiön puolella lahjoja tehden.

Hyvää viikonloppua! Ensi viikolla tiedossa lisää herkullisia ja helppoja ruokalahjoja…
-Doro-


Suklaatryffelit (n.20kpl):


100g tummaa suklaata (50%)
50 g erittäin tummaa suklaata (70%)
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
20g huoneenlämpöistä voita kuutioina
(35 g erittäin tummaa suklaata)

makeuttamatonta kaakaojauhetta tryffeleiden pintaan


Hienonna suklaat veitsellä hienoksi rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kerma ja hunaja ja kaada seos suklaarouheen päälle. Anna seistä muutama minuutti ja sekoita sen jälkeen niin, että suklaa sulaa. Lisää huoneenlämpöiset voikuutiot ja sekoita ainekset tasaiseksi, kiiltäväksi seokseksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Mikäli haluat tryffeleihin pientä suutuntumaa, rouhi 35 g erittäin tummaa suklaata suhteellisen hienoksi rouheeksi. Sekoita rouhe tryffeliseokseen.

Seisota tryffeliseosta jääkaapissa jäähtymässä muutama tunti. Muovaa jäähtyneestä seoksesta pyöreitä palloja. Seos ei muovaudu mitenkään ylihelposti, joten unohda täydellisten pyöreiden pallojen aikaansaaminen. Tryffeleiden luonteeseen kuuluu, että ne ovat kaikki hieman omannäköisiään palleroita.

Pyörittele valmiit tryffelit makeuttamattomassa, tummassa kaakaojauheessa. Säilytä tryffeleitä viileässä. Ota ne kuitenkin huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, jotta kaikki maut tulevat esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti