20.12.13

3 x Rocky Road = helpot ja herkulliset ruokalahjat!


Jouluna tai ennemminkin joulun alla tuppaa olemaan kiire. Pitäisi tehdä ruokahankintoja, valmistaa herkkuja ja vielä lahjatkin saada hommattua. Kiireeseen auttaa aikainen ryhtyminen. Lahjat hankin pitkin vuotta parhaimmillaan jo kesällä. Ruokahankintoihin ja valmistukseen auttaa kummasti tehtävien jakaminen. Minä vastaan tänä vuonna joulujälkkäristä ja mieheni silakoista. Ajattelinpa pyöräyttää myös helpon saaristolaisleivän.

Kuten olenkin jo kertonut, ovat syötävät lahjat mielestäni huippuja ja aina antajansa näköisiä. Niinpä itsekin pyöräytin tosi helppoja, mutta kielen mennessään vieviä Rocky Roadeja. Käytännössä Rocky Roadeissa ei ole muuta tehtävää kuin suklaan sulattaminen ja ainesten pilkkominen. Lisäksi ainemäärissä ja -laaduissa voi kukin kokki varioida juuri niin kuin itse haluaa. HELPPOA, vai mitä!

Pientä twistiä oli kuitenkin pakko kehittää. Niinpä Rocky Roadeja syntyi kolmena erilaisena versioina: valko-, maito- ja tummasuklaisina. Täytteet ovat kussakin suklaassa omansa.

Lauantaina järjestän kummilapsilleni piparkakkutalkoot. Sitten täällä alkaakin olla jo aika rauhoittua joulun viettoon. Meinaan muuten tehdä joulujälkkäriksi Pavlovaa. Tällä kertaa täytän sen kanelikermalla, puolukoilla ja karpaloilla. Ripsautan päälle hieman appelsiininkuoriraastetta ja kruunuksi komeudelle kaadan inkiväärillä maustettua karamellikastiketta. Jo pelkkä ajatuskin saa veden hurahtamaan kielelleni. Yritän tehdä Pavlovan uudelleen joulun jälkeen taikka uuden vuoden puolella, jotta pääsette näkemään kuvat ja ennen kaikkea saatte reseptin.

-Doro-
3x Rocky Road (yht: 6 x 1 l:n leipävuoka):


valkosuklaa Rocky Road:

600g valkosuklaata
n. 1.5 dl m&m suklaakarkkeja
n. 6 kpl kaurakeksejä
n  20g marenkeja (valmismarenkeja kaupasta, voit tehdä myös itse)
n. 15g kuivajäädytettyjä mansikoita
n. 8 kpl vaahtokarkkeja

maitosuklaa Rocky Road:

600g maitosuklaata
n. 6 kpl piparkakkuja
n.1.5 dl kuorittuja manteleita
n 1.5 dl rusinoita
n. 1dl kuivattuja karpaloita

tummasuklaa Rocky Road:

600g tummaa suklaata (50% kaakaota tai miksei myös enemmän)
n. 1dl kurpitsansiemeniä
n. 1dl auringonkukansiemeniä
n. 1dl kuivattuja aprikooseja
n. 1.5 dl rusinoita
n. 1 dl hasselpähkinöitä
chilirouhetta


valkosuklaa Rocky Road:
Sulata suklaa vesihauteessa eli kuumenna kattilan pohjan peittävä vesimäärä kiehuvaksi. Nosta kuumuutta kestävä kulho suklaineen kattilan päälle. Anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Pilko sillä välin kaurakeksejä, marenkeja, mansikoita ja vaahtokarkkeja pienemmiksi paloiksi (esim. peukalon kynnen kokoiset palat ovat hyviä). Sekoita kaikki palaset keskenään. Ota noin 1.5 dl  täyteaineita hieman sivuun odottamaan.

Kaada sulanut suklaa täyteaineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada massa kahteen suorakaiteen malliseen ja leivinpaperilla kauttaaltaan vuorattuun leipävuokaan (käytännössä mikä tahansa vuoka käy). Ripottele sivuun jättämäsi täyteaineet suklaiden päälle. Painele hieman, jotta ne tarraavat kiinni suklaaseen, eivätkä putoa pois rocky roadeja leikattaessa.

Laita vuoat viileään ja anna kovettua esim. yön yli. Lyhyempikin aika riittää. Leikkaa paloiksi ja pussita tai syö itse.

maitosuklaa Rocky Road:
Paahda manteleita kuivalla pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Pilko manteleita hieman. Tee maitosuklaa rocky roadit kuten valkosuklaiset. Rusinoita eikä karpaloita tarvitse pilkkoa pienemmiksi.

tummasuklaa Rocky Road:
Paahda hasselpähkinöitä kuumalla pannulla, niin että niistä alkavat kuoret irrota. Laita pähkinät liinan sisään ja hiero niitä liinan sisällä. Näin kuoret irtoavat lopullisesti. Pilko hasseleita hieman pienemmiksi.

Paahda kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Pilko aprikooseja pienemmiksi. Tee jatko kuten valkosuklaa rocky roadeissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti