30.12.13

Taateli-suklaakakkua ja mahtavaa vuotta 2014!


Joulu meni enemmän ja vähemmän herkutellessa. Suklaaähkyä en onnekseni vetänyt vaan keskityin suklaan lisäksi moniin muihinkin herkkuihin tasapuolisesti. Piparkakkutalo tosin odottaa edelleen syöjiään. Jotenkin sitä ei vaan tee mieli. Ehkäpä nappaamme sen mukaan Uuden vuoden juhliin

Uuden vuoden aattona sopii herkutella vielä jollakin hieman jouluisella. Tähän mielettömän herkulliseen taateli-suklaakakkuun tuo nimensä mukaisesti makua taatelit ja suklaa. Raikkautta kakkuun antaa tuorepuristettu appelsiinimehu ja –kuori. Koska itse en ole kuivakakkujen ylin ystävä, ei tämäkään kakku ole kuiva, vaan syntisen mutainen. Ole siis tarkkana paistamisen kanssa. Kakku on tarkoitus jättää keskeltä tahmeaksi.

Nyt toivottelenkin hyvää loppuvuotta ja Uutta vuotta 2014 teille lukijani. Toivotaan, että se on yhtä herkullinen kuin tämäkin vuosi. Oma Uuden vuoden lupaukseni liittyy blogiini ja sen ulkoasun uusimiseen.

Kippis ja halaus!
-Doro-




Taateli-suklaakakku (24 cm):


200g voita
3.75dl sokeria
3 munaa
yhden appelsiinin kuoriraaste
0.75 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
5 dl vehnäjauhoja
3rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
n. 300g taateleita puolitettuna ja mahdolliset kivet poistettuina

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu ja sekoita varoen tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita varoen, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi taatelit.

Kaada taikina kunnostettuun irtopohjavuokaan (24cm) ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi, joten olen tarkkana paiston kanssa.

Koristele kakku sihtaamalla päälle esimerkiksi kaakaojauhetta. Tarjoa kakun kera vatkattua kermaa tai jäätelöä. Kakun voi syödä hieman lämpimänä tai sen voi antaa tekeytyä seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

  1. namskis että näyttää hyvältä! Vois olla minunkin makuuni, taateli ja suklaa + ihanan tahmainen sisältö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Ei muuta kuin kokeilemaan. Kakku on kaiken lisäksi aika helppo tehdä. Erityisen tarkkana pitää olla vain paistoajan kanssa

      Poista