9.1.14

Legokakku!


Veljenpoikani synttäreitä vietettiin viime vuoden puolella joulukuussa. Sankari toivoi alun alkaen Chima –kakkua. Yleensä otan haasteen kuin haasteen vastaan, mutta tällä kertaa jouduin nöyrtymään ja pyytämään Chiman tilalle jotakin muuta hieman yksinkertaisempaa legohahmoa. Niinpä päädyimme yhteistuumin lego city –kakkuun palomiehineen ja sammutuskalustoineen.

Ajanpuutteen vuoksi googlasin valmiita toteuttamiskelpoisia ideoita. Päädyin pyöreään ”sokerimassalegoilla” ja valkoisella ”sokerimassakankaalla” päällystettyyn kakkuun. Palomies ja palokalusto on tehty niin ikään sokerimassasta. Kiinnitin ne kakkuun hammastikuilla. Myös palomiehen vartalo, jalat ja pää ovat kiinni toisissaan hammastikuilla. Täytteenä kakussa oli veljenpoikani toivomuksesta lakritsi- ja sitruunamoussea. Pohja on sokerikakkupohja. Kiireessä minulta jäi kirjoittamatta ainemäärät ylös, joten pääsette vain ihailemaan kakun ulkomuotoa saamatta reseptiä.

Hyvää alkanutta vuotta 2014.
-Doro-6 kommenttia:

 1. Upea kakku! On kyllä ihan aidonnäköinen legoukkeli ja muutkin palikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muutamaa kohtaa olisin vielä halunnut viilata. Palomies ei myöskään saanut kypärää,koska lopputulos näytti lähinnä potalta.

   Poista
 2. Anonyymi18.1.14

  Tää on ihan super upee. Miten noi voi ola noin oikeen näkösiä. Onni oli aivan haltioissaan ja toivoo tietty ittellensä tämmöstä 5v synttärikakuksi! Taitaapi olla, että mun taidot ei riitä...

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä helpoin sokerimassakakku,jonka olen tehnyt. Luulenpa et onnistut hyvin ku vaan alotat legohahmojen muotoilun riittävän ajoissa:)

   Poista
 3. Ihanasti olit idean toteuttanut! Ja todella aidonnäköinen ukkeli. :)

  VastaaPoista