14.3.14

Jotakin terveellistä: Hunaja-speltti -pikkuleivät!


Viime viikolla lupailin jotakin terveellistä tai ainakin melko terveellistä. Itse olen meinaan viime aikoina syönyt aikamoiset määrät herkkuja, joten nyt oli aika kehitellä sopiva resepti sokerittomiin ja vehnättömiin pikkuleipiin. Makeutensa pikkuleivät saavat hunajasta. Jauhoina käytiin sihdattua spelttiä. Sattumiksi taikinaan lisäsin paahdettuja kuorellisia manteleita ja rusinoita. Aikamoisen oivallisia välipalaherkkuja.

Reseptin hunajamäärä ei ole tarkka. Hunajan makeus nimittäin vaihtelee, joten eri hunajilla pääset hieman erilaiseen lopputulokseen. Kannattaa aluksi laittaa ohjeen mukainen määrä hunajaa ja lisätä tai vähentää sitä seuraavalla kerralla, mikäli siihen on tarvetta. Hyviä pikkuleivät ovat joka tapauksessa oli niissä sitten makeampaa tai vähemmän makeaa hunajaa.

Minä nostan nyt jalat pöydälle, otan kirjan käteen ja alan herkutella terveellisesti loman kunniaksi. Ensi viikon olenkin hiihtämässä, joten palaan asiaan vasta muutaman viikon kuluttua.

-Doro-
Hunaja-speltti -pikkuleivät (n. 13 kpl):

60g voita huoneenlämpöisenä
n. 0.4 dl hunajaa
1 muna
1.5 dl spelttijauhoja (hienoja)
1.75 dl kaurahiutaleita
0.5 tl leivinjauhetta
0.25 tl soodaa
0.5 dl rusinoita
1 dl paahdettuja manteleita

Paahda mantelit kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Rouhi manteleita hieman pienemmiksi.

Vaahdota voi ja hunaja. Lisää muna joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi paahdetut, jäähtyneet mantelit ja rusinat. Sekoita.

Pyörittele taikinasta suunnilleen pingispallon kokoisia palloja. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 15 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti