17.7.14

Tosisuklaiset kuppikakut!Rakas kummityttöni ja kummitytöistäni ensimmäinen täytti yhdeksän vuotta heinäkuun alussa. Remonttikiireideni vuoksi jouduin kieltäytymään kakuntekokunniasta. Lupauduin kuitenkin puuhaamaan kuppikakkuja ja todella suklaisia sellaisia. ”Iippu” rakastaan supersuklaista, joten päätin valmistaa kolmen suklaan kuppikakkuja. Lisäksi lisäsin kakkusiin vielä Cloettan toffee-napin. Napin sijoittamisessa saa kuitenkin olla tarkkana. Älä paina sitä liian alas taikinaan, jottei se valu vuoan pohjalle ja sula sinne.

Onnea vielä rinsessalle!
-Doro-Tosisuklaiset kuppikakut (n.20kpl):

kuppikakut:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
80g voita huoneenlämpöisenä
2.4 dl kermaa
2 muna
1 tl vanilja-aromia
1.5 dl suklaahippuja tai karkeaksi rouhittua suklaata
100g valkoista suklaata karkeaksi rouhittuna
100g maitosuklaata
(3 pötköä Cloetta toffeenappeja)

suklaavoikreemi:

450g voita hieman lämmenneenä
3 dl tomusokeria
0.6 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata sulatettuna


kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja pehmeä voi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
Vatkaa muna, kerma ja vanilja-aromi sekaisin omassa kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta voi-jauhotaikinaan, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Lisää lopuksi suklaahiput ja rouhitut suklaat. Sekoita vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikinaa paperi- tai alumiinivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Vuokien tukena kannattaa käyttää muffinipeltiä. Paina toffeenappi varoen jokaisen kakun keskelle ja peitä se lusikoimalla hieman taikinaa päälle. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 20 min. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

suklaavoikreemi:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään. Vaahdota voitomusokeri ja kaakaojauho kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaa kuorrutteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Pursota voikreemi kuppikakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti