31.8.14

No bake suklaajuustokakku!


Varma syksyn merkki on meikäläisen suklaahampaan kolotus. Kesän raikkaiden makujen jälkeen alkaa ilmojen kylmenemisen myötä kummasti tekemään mieli tuhtia ja täyteläistä suklaata.

Remontti- ja muuttokiireiden keskellä vanha uunimme teki tenän ja uunin ylävastus pamahti pimeäksi. Siispä blogiin oli keksittävä jotakin ei-paistettavaa suklaaherkkua. Kaurakeksipohjainen suklaajuustokakku oli oiva valinta. Ja aah tämä on kyllä totista herkkua!

-Doro-



Suklaajuustokakku (20cm):

kaurakeksipohja:

150 g kaurakeksejä murskattuna
50 g voita

suklaajuustokakkutäyte:

200 g Philadelphia -juustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
200 g taloussuklaata

koristeluun suklaata


kaurakeksipohja:
Murskaa kaurakeksit puunuijalla tai kaulimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada se muruseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun (pohja vuorattu) 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Valmista täyte.

suklaajuustokakkutäyte:
Vatkaa Philadelphia -juusto tasaiseksi massaksi kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää Philadelphia ja sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä, muttei kovettua. Ota kermaseoksesta neljännes toiseen kulhoon ja sekoita siihen jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaa. Lisää loput kermaseoksesta ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa kaurakeksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.

Seuraa veitsellä irtopohjavuoan reunoja ja "leikkaa" kakku irti vuoastaan. Poista reunat ja nosta kakku tarjoilualustalle. Koristele kakku esim. suklaalastuilla.

2 kommenttia:

  1. suklaa juusto- ja moussekakut on iha huippuja ja talvella maistuu vielä paremmin browniet jne, oi ihana suklaa! :D

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juurikin.täytyypä käydä vastavierailulla blogissasi.

      Poista