4.5.13

Jauhoton mutakakku: syntisen hyvää!


Mutakakku on meikäläisen top 10 -listan kärkipäässä (listalle ovat päässeet myös edellisen postaukseni suolapähkinä-karamellikuppikakut). Se on helppo ja nopea valmistaa, ainekset löytyvät suurella todennäköisyydellä kaapista ja kakku tyydyttää pahimmankin makeannälän. Olen kokeillut jos jonkinmoisia mutakakkuohjeita. Noloa myöntää, mutta harvoin vastaan on tullut yhtä hyvää kakkua kuin pakastealtaasta löytyvää Frödingenin valmiskakkua.

Frödingenin kaltaista kakkua metsästäessäni, päätin kokeilla jauhotonta mutakakkua. Aah, lopputulos oli taivaallinen, joskaan ei aivan Frödingenin kaltainen. Mutta sepä ei haittaa, sillä tämä on omalla tavallaan herkkua itsessään. Kakkuun ei käytetä lainkaan jauhoja, joten se sopii myös keliaakikoille. Täyteläisen ja vahvan suklaan makunsa kakku saa sulatetusta, 70 prosenttisesta suklaasta ja sokeroimattomasta kaakaojauheesta. Vaniljajäätelö taikka kevyesti vatkattu kerma kruunaavat herkun.

Jatkan edelleen Frödingenin mutakakun reseptin metsästämistä. Minulla on jo yksi takataskussa ja veikkaanpa sen olevan aika lähellä oikeaa. Palailen sen osalta asiaan myöhemmin…




Jauhoton, vahvan suklainen mutakakku (20 cm:n vuoka):


170g vahvaa suklaata (70 %)
115 g voita
140 g sokeria
ripaus suolaa
1tl vanilja-aromia (voit käyttää myös vaniljasokeria 1tl)
3 munaa
40 g sokeroimatonta kaakaojauhetta

voita vuoan voiteluun
kaakaojauhetta vuoan jauhottamiseen
tomusokeria kakun koristeluun

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sokeri sulaan suklaa-voiseokseen. Lisää suola ja vanilja-aromi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Käsivispilällä vatkaaminen riittää. Vaahtoa ei tarvitse muodostaa. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kunnostettuun 20 cm:n irtopohjavuokaan ja paista 190 asteessa noin 20 min. Kakku on pinnastaan rapea, mutta sisältä pehmeä. Koristele kakku esimerkiksi tomusokerilla.

HUOM! Mikäli et omista 20 cm:n vuokaa, voit tehdä kakun myös 24 cm:n vuokaan. Tosin tällöin suosittelen tekemään suuremman annoksen taikinaa. Kerro määrät puolellatoista, jolloin saat luultavasti riittävästi taikinaa täyttämään isomman vuoan.

4 kommenttia:

  1. Mäkin oon blogissani huudellu suklaakakun perään, söin eräässä hotellissa suklaakakkua joka oli jopa vielä parempaa kun fröringen! pari reseptiä kokeiltu mutta ei, ehkäpä tämä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä tosi hyvää,mutta meikä on kyllä jotenkin jumittunut siihen frödingeniin. noloa myöntää, mutta aina vaan vertaan siihen tekeleitäni. Ollaan kuulolla josko frödingenin voittanut löytyy:)

      Poista
    2. joskus kaupan omat vaan on parempia :D vaik noin ei kyl varmaan sais sanoa..

      Poista
    3. Niinpä. Toivottavasti ei saada leivontayhteisöä meitien kimppuun näistä ajatuksista:)

      Poista