11.5.13

Eväsretkelle mukaan banaani-saksanpähkinä-suklaapikkuleipiä!


Ilmat lämpenivät kertarysäyksellä. Auringon paisteessa viihtyy vaikka kuinka pitkään. Meidän perhe päättikin sään innoittaman lähteä pienelle retkelle läheisen joen rantaan. Ensin käveltiin tovi junaradan kiskoja pitkin. Pienin retkeläisistä oli aivan tohkeissaan. Junarata ei meinannut päästää otteestaan. Sitä tutkittiin joka suunnasta ja ihmeteltiin mistä se juna oikein tulee ja minne se menee. Eli junat ovat edelleen kova juttu vaikka traktorit ne taitavat jo viedä voiton.

Pienelle retkeläiselle oli keksittävä jotakin evästä, joka olisi helppo pureskella vajaalla purukalustolla. Niinpä kokeilin banaani-suklaa-saksanpähkinäpikkuleipiä, jotka olivat juuri sopivan pehmeitä ja meheviä retkieväitä. Aika makeita nämä herkut kyllä ovat, mutta sokerin määrää voi suosiolla hieman pienentää. Menekki oli taattu.

Saas nähdä, miten minua hemmotellaan huomenna äitienpäivänä. Ihanaa äippäpäivää kaikille äideille!



Banaani-saksanpähkinä-suklaapikkuleivät:


170 g voita
1.75 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
1 muna
2.25 dl kaurahiutaleita
3.4 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
1 dl suklaahippuja / suklaata karkeaksi rouhittuna
1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna

Paahda saksanpähkinät pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Pilko ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää voimunavaahtoon lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pellille leivinpaperin päälle pyöreitä palloja. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Paista 190 asteessa n. 13min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti