23.12.14

Joulun mehevä viikunakakku!


Jouluun kuuluu ehdottomasti kuivakakku. Kokeilin tätä viikunakakkua kampaamoreissuni päätteeksi. Sain nimittäin hiusvärien vaikuttaessa maistaa kampaajani anopin valmistamaa viikunakakkua ja se oli täydellistä. Makuelämyksen saattelemana minun oli siis pakko päästä kokeilemaan samaista kakkua myös itse.

Googlailin reseptejä ja yhdistelin niitä hieman. Lopputulemana syntyi mehevä, kostea ja todella hyvä "kuivakakku". Pieni pikantti lisä tässä kakussa ovat viikunansiemenet, jotka narskuvat hampaissa mukavasti.

Doro toivottelee nyt teille kaikille rauhaisaa ja toivottavasti myös valkeaa joulua. Ennen Uutta vuotta yritän tehdä postauksen kuvien kuvankäsittelystä, joka on ainakin minulle ehdoton pakko.

halauksia!
-Doro-

Joulun mehevä viikunakakku:


135 g kuivattuja viikunoita
2/3 dl vettä
85g voita
1 dl sokeria
2 pientä munaa tai yksi suuren suuri
2.4 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
½ dl piimää

voita vuoan voiteluun
jauhoja vuoan jauhottamiseen


Poista viikunoista kovat kannat ja pilko viikunat pienemmiksi paloiksi. Keitä viikunat vedessä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, jäähtynyt viikunasose ja piimä.

Valuta taikina kunnostettuun (voideltu ja jauhotettu) vuokaan (n.1 l) ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175 asteessa noin 35 min. tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti