28.3.15

Pääsiäisleivontaa: Rahka-aprikoosiboston!



Tuore pulla on vaan niin hyvää. Oma suosikkini on ollut aina korvapuusti, mutta täytyy kyllä sanoa, että näin pääsiäisen kunniaksi valmistamani rahka-aprikoosiboston kyllä yltää lähes samalle tasolle. Rahkatäytteeseen antaa kivaa raikasta makua limen mehu ja kuoriraaste. Aprikoosit ovat herkullisia sattumia. Nam!

Hyvää pääsiäistä kaikille ja muistakaahan varautua huomenna tulevia virpojia varten.

-Doro-




Rahka-aprikoosiboston (n. 7 pientä vuokaa):

pullataikina:

2.5 dl maitoa
puoli pkt hiivaa
1rkl kardemummaa
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100g voita huoneenlämpöisenä

rahka-aprikoositäyte:

1 prk maitorahkaa
1 muna
0.5 tl vaniljajauhetta
1 rkl limen mehua
yhden limen kuoriraaste
1 purkki aprikooseja sokeriliemessä


pullataikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja taikinaan ja ala vaivata sitä. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pullataikina kimmoisaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mielestäni paras pullataikina tulee riittävän pehmeästä taikinasta, joten ole tarkkana jauhojen määrän kanssa.
Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.

rahka-aprikoositäyte ja pullien kokoaminen + paistaminen:
Sekoita täytteen aineet aprikooseja lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Valuta aprikoosit huolellisesti ja pilko ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.

Ota taikinasta noin neljäsosa sivuun. Kaulitse vuokiin ohuet pohjat tästä osasta taikinaa. Nosta pohjat vuokiin. Ota lopusta taikinasta puolet ja kaulitse se jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Levitä rahkatäytteestä puolet taikinalevyn päälle. Ripottele puolet aprikoosikuutioista rahkan päälle. Rullaa taikinalevy rullaksi. Täyte pyrkii valumaan pois, joten ole varovainen rullatessasi taikinaa.

Leikkaa terävällä veitsellä valmiista taikinarullasta noin neljän sentin paloja ja nosta ne vuokiin taikinapohjien päälle. Toista sama käsittely lopulle taikinalle.

Anna kohota n. 15 min. Paista vuokia uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 min. tai kunnes bostonit ovat kypsiä. Mikäli pullat meinaavat ottaa väriä jo paistamisen alussa, voit hieman laskea lämpöä.

Mikäli sinulla ei ole käyttämiäni pieniä kartonkisia vuokia, voit tehdä myös yhden ison bostonin esim. irtopohjavuokaan. Tällöin paistoaika on hieman pidempi, joten ole tarkkana paiston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti