14.5.15

Tuhdit, terveelliset ja herkulliset energiapatukat!


Kauppojen hyllyt pursuavat jos jonkinmoisia energiapatukoita. Aina ei tarvitse turvautua kaupan tarjontaa, vaan patukoita voi tehdä myös pienellä vaivalla itse. Tuloksena on varmasti terveellisiä ja lisäaineettomia herkkuja. Nämä menevät pojalleni myös herkkupäivän herkuista. Aina ei siis herkkupäivänäkään tarvitse turvautua sokeriin. Toisin sanoen näitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla:)

Hyvää viikonloppua!
-Doro-

ps. Seuraavassa postauksessa jo tälle kerralle lupaamani behind the scenes -kuvat.
Terveelliset energiapatukat (8 kpl):


3 dl taateleita
1 dl maapähkinävoita (luomu)
1 dl kaurahiutaleita


Mikäli taatelit eivät ole todella pehmeitä, laita ne likoamaan kuumaan veteen noin 10 minuutiksi. Kaada vesi pois, jonka jälkeen taatelit ovat käyttövalmiita.

Surauta taatelit massaksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kaurahiutaleet. Mikäli massa tuntuu todella märältä, voit lisätä kaurahiutaleiden määrää.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka tuorekelmulla. Painele patukkamassa tiiviisti vuokaan. Käännä tuorekelmun reunat massan päälle ja painele vielä voimakkaasti. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan. Leikkaa levystä patukoita ja kääri patukat voi- tai leivinpaperiin. Helppoa ja energiapitoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti