Edellisessä postauksessa esittelin kuusenkerkkäsiirapin, joka ihan vain sellaisenaan on todella herkullista. Olen käyttänyt siirappia ainoastaan lettujen ja jäätelön mausteena. Nyt halusin kokeilla, miten siirappi toimii kuppikakuissa. Ja hyvinhän se toimii.
Kuppikakut ovat perus vaniljakuppikakkuja sveitsiläisine voikreemeineen. Jujun kakkuihin tuo juurikin kuusenkerkkä, jota kannattaa käyttää säästelemättä. Kuusenkerkkäsiirapin ohjeen löydät täältä.
Toivottavasti nyt pian alkaisi hieman lämpimämmät kelit.
Viikon jatkoja!
-Doro-
Kuusenkerkkäkuppikakut (n. 40 pientä):
kuppikakut:
175g voita
huoneenlämpöisenä
1.5 dl sokeria
0.5tl
vaniljajauhetta tai 1.5 tl vaniljasokeria
3 munaa
3.5 dl (200g)
vehnäjauhoja
3tl
leivinjauhetta
3-6 rkl kermaa
lisäksi
kuusenkerkkäsiirappia kostutukseen (ks ohje täältä)
sveitsiläinen voikreemi:
100g valkuaista
(n. 3 munan valkuaiset)
160g sokeria
200g voita
lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä
lisäksi
kuusenkerkkäsiirappia kuorrutuksen päälle (ks ohje täältä)
kuppikakut:
Vaahdota hieman
pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon
jokaisen lisäyksen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet
keskenään. Lisää kuivia aineita voi-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Lisää
vielä lopuksi kermaa, mikäli taikina tuntuu liian paksulta. Sekoita tasaiseksi
taikinaksi.
Lusikoi
taikinaa pieniin paperisiin vuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Paista 190 asteessa, uunin keskitasolla n. 14
min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.
Kun kakut ovat
jäähtyneet, pistele niihin puutikulla/haarukalla reikiä. Sivele
kuusenkerkkäsiirappia päälle. Anna imeytyä ja toista sama käsittely. Voit
toistaa käsittelyn vielä kolmanteenkin otteeseen, mikäli haluat voimakkaan
kuusenkerkän maun.
sveitsiläinen
voikreemi ja kuppikakkujen kokoaminen:
Lämmitä valkuaisia
ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen
kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho
pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda
tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen
aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka
vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua
toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on
taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.
Pursota
jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ruusukkeet. Valuta lopuksi
kuusenkerkkäsiirappia ruusukkeiden päälle. Kuppikakut ovat parhaimmillaan
samana päivänä nautittuna. Mikäli säilytät kakkuja jääkaapissa, ota ne
vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jotta kuorrutus ehtii
pehmetä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti