1.6.15

Kuusenkerkkäkuppikakut!


Edellisessä postauksessa esittelin kuusenkerkkäsiirapin, joka ihan vain sellaisenaan on todella herkullista. Olen käyttänyt siirappia ainoastaan lettujen ja jäätelön mausteena. Nyt halusin kokeilla, miten siirappi toimii kuppikakuissa. Ja hyvinhän se toimii.
 
Kuppikakut ovat perus vaniljakuppikakkuja sveitsiläisine voikreemeineen. Jujun kakkuihin tuo juurikin kuusenkerkkä, jota kannattaa käyttää säästelemättä. Kuusenkerkkäsiirapin ohjeen löydät täältä.

Toivottavasti nyt pian alkaisi hieman lämpimämmät kelit.
Viikon jatkoja!
-Doro- 

 

Kuusenkerkkäkuppikakut (n. 40 pientä):


kuppikakut:

175g voita huoneenlämpöisenä
1.5 dl sokeria
0.5tl vaniljajauhetta tai 1.5 tl vaniljasokeria
3 munaa
3.5 dl (200g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3-6 rkl kermaa

lisäksi kuusenkerkkäsiirappia kostutukseen (ks ohje täältä)

sveitsiläinen voikreemi:

100g valkuaista (n. 3 munan valkuaiset)
160g sokeria
200g voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä

lisäksi kuusenkerkkäsiirappia kuorrutuksen päälle (ks ohje täältä)


kuppikakut:
Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon jokaisen lisäyksen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita voi-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Lisää vielä lopuksi kermaa, mikäli taikina tuntuu liian paksulta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinaa pieniin paperisiin vuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille.  Paista 190 asteessa, uunin keskitasolla n. 14 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.
Kun kakut ovat jäähtyneet, pistele niihin puutikulla/haarukalla reikiä. Sivele kuusenkerkkäsiirappia päälle. Anna imeytyä ja toista sama käsittely. Voit toistaa käsittelyn vielä kolmanteenkin otteeseen, mikäli haluat voimakkaan kuusenkerkän maun.

sveitsiläinen voikreemi ja kuppikakkujen kokoaminen:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.

Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ruusukkeet. Valuta lopuksi kuusenkerkkäsiirappia ruusukkeiden päälle. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna. Mikäli säilytät kakkuja jääkaapissa, ota ne vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jotta kuorrutus ehtii pehmetä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti