Whoopiet kätkevät sisälleen yllätyksen. Sielä on pisteenä i:n päälle pieni hillosilmä.
Hyvää loppuviikkoa!
-Doro-
Raparperiwhoopies (n. 28kpl):
whoopiekakkukannet:
115g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 muna
5.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 rkl soodaa
1 tl vaniljajauhetta (myös vaniljasokeri käy)
2.5 dl täysmaitoa
raparperihillo:
3 dl raparpereja
½ dl sokeria
1 t vaniljasokeria
loraus vettä
punaista pastaväriä
raparperilla maustettu sveitsiläinen voikreemi:
130g valkuaisia (n. 4 valkuaista)
200g sokeria (2.4 dl)
270g suolatonta voita
n. 7 rkl raparperihilloa
punaista pastaväriä
lisäksi tomusokeria koristeluun
whoopiekakkukannet:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon. Sekoita varoen.
Lusikoi taikina pyöreätyllalliseen pursotinpussiin ja
pursota leivinpaperin päälle kiekkoja. Jätä riittävästi leviämisvaraa. Kakkuset
leviävät uunissa noin puolitoista kertaisiksi. Paista 180 asteessa n. 10 min.
tai kunnes kakut ovat hammastikulla kokeiltaessa kypsiä Anna jäähtyä.
raparperihillo:
Pilko raparperit ja laita kattilan. Lisää joukkoon sokerit
ja pieni loraus vettä. Keitä niin kauan kunnes raparperit ovat täysin
rikkoutuneet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää punaista
pastaväriä tippa kerrallaan, jotta saat haluamasi punaisen lopputuloksen. Jätä
hillo jäähtymään.
sveitsiläinen
voikreemi:
Lämmitä
valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu
käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota
kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. tai kunnes
vaahto on todella kuohkeaa ja jämäkkää. Vaihda tehosekoittimen vispilä
vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää
vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus
on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se
kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän
paksua pursotettavaksi.
Lisää jäähtynyt
raparperihillo ja sekoita tasaiseksi. Hillo ei alkuun meinaa sekoittua
voikreemiin. Nosta vatkaimen tehoja ja vatkaa kunnes voikreemi on tasaista.
Lisää väriainetta muutama pisara kerrallaan ja sekoita. Toista kunnes massa on
haluamasi väristä.
whoopiesien kokoaminen:
Laita voikreemi pursotinpussiin, jossa on haluamasi
kaltainen tylla. Pursota whoopiekakkukannelle rinkula seuraten kakun reunoja.
Laita n. teelusikallinen raparperihilloa rinkulan keskelle. Nosta kansi päälle.
Toista sama käsittely kaikille kakuille. Koristele ennen tarjoamista
tomusokerilla.
Mikäli säilytät whoopieita jääkaapissa, nosta ne huoneen
lämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta voikreemi ehtii pehmetä.
Oooh, mahtava resepti! Meidän pihalla kasvaa raparperia tosi paljon ja olen pähkäillyt mihin sitä käyttäisin. Yksi satsi hilloa on jo keitetty. Nämä whoopiet kuulostavat ja näyttävät aivan ihanilta. Ja nuo sinun kuvat ovat silmiä hivelevän kauniita, tuo tausta ja kaikki rekvisiitta. Ihan postikorttiainesta!
VastaaPoistaRaparperi on mun yks kesän ehdottmista herkuista. Ainoo, että sitä yleensä kasvaa paljon ja ongelmia käyttökohteille tulee. Aina kun ei jaksa sitä iän ikuista piirakkaa tehdä. Nää whoopiet oli kyllä mahtavia. Samaan aikaan raikkaita ja makeita.
Poista