14.11.15

HOT CHOCOLATE POPS eli suklaiset popsit kaakaon valmistukseen!


Joulu tulla jollottaa, vaikka ulkona sataakin vettä. Ilma on ankea, joten tämän vuoden ensimmäinen joulupostaus on paikallaan.

Olen aina peukuttanut ruokalahjoja ja nämä suklaiset popsit ovat oiva idea pukinkonttiin. Lahjan saajan ei tarvitse kuin lämmittää kupillinen maitoa tai vastaavaa ja sujauttaa popsi joukkoon. Täyteläinen suklainen kaakao on valmis nautittavaksi. Meillä nämä herkut eivät vanhentuneet kahta päivää kauemmin. Enköhän väännä uuden satsin jouluksi.

Minä lähdenkin tapailemaan muita leivontabloggareita. Hyvää viikonloppua!
-Doro-



Hot chocolate pops, suklaiset popsit (7 kpl):

80g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
7 vaahtokarkkia
piparminttukaramelleja murskattuna

Sulata suklaat vesihauteessa omissa kulhoissaan. Kaada esim. tummaa suklaata pienireikäisen silikonisen muffinivuoan seitsemään koloseen niin, että pohjat peittyvät. Koputtele vuokaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Laita jähmettymään jääkaappiin.

Pistele vaahtokarkkeihin esim. cake pops -tikut (myös grillitikut tai vastaavat käyvät). Lusikoi hieman esim. maitosuklaata vuokiin. Paina vaahtokarkki tikkuineen maitosuklaan päälle. Kaada tämän jälkeen esim. maitosuklaata vuokiin niin, että vaahtokarkit peittyvät. Koputtele jälleen vuokaa pöytää vasten ilmakuplien poissaamiseksi. Ripottele murskattuja piparmittukaramelleja suklaan pintaan. Laita jähmettymään jääkaappiin. Poista popsit silikonivuoistaan painamalla pohjasta. Jos et omista silikonivuokaa, voit käyttää myös kertakäyttöisiä muovisia snapsilaseja (ks. ohje alla).

HUOM!
- Voit käyttää mitä suklaata hyvänsä. Jos teet useampia kerroksi, muista aina jähmettää edellinen ennen seuraavan lisäämistä.
-  Mikäli et omista silikonista pienireikäistä muffinivuokaa, voit käyttää esim. kertakäyttöisiä muovisia snapsilaseja. Kun poistat jähmetyneet popsit mukeista, leikkaa lasiin pieni viilto ja revi muki pois.
- Kauniin paketin saat, käärimällä popsin esim. sellofaaniin. Muista laittaa mukaan ohje kaakaon tekemiseksi (n. 2dl kuumaa maitoa tai vastaavaa).

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihania! Ihan täydellisiä ♥
    Mukavaa päivää teille kaikille! :) Minä jouduin harmikseni jättämään tapaamisen väliin. Mutta toivottavasti pääsen sitten ensi kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mukava ilta varmasti tiedossa. Harmi,että sulla jää väliin.

      Poista
  2. Oi, ihana joululahjaidea ystävälle! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin. Ja helppous on näiden ehdoton plussa.

      Poista
  3. Oi...ompas ihanan herkullisen näköisiä. Ja taas tosi kaunis kuvakin. Olipa muuten kiva nähdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli mahtavaa nähdä. Kivaa saada ihmisille kasvot blogien takana.

      Poista