25.2.16

Voihan poks, mikä kakku: Popcornjuustokakku!


Juustokakut ovat kyllä ihania. Niitä vain tulee tehtyä liian harvoin. Jotenkin paistaminen ja vielä riittävä seisottaminen kylmässä tuntuvat työläiltä vaiheilta, vaikka niin ei todellisuudessa ole. Tämä kakku on todella makea, mutta suolaiset popcornit antavat ihanaa vastapainoa makeudelle. Ja kyllä täytteen samettisuus palkitsi "vaivan". Täytyisi tehdä näitä vain useammin. Aika hauskalta tämä herkku myös näyttää.

Kivaa viikkoa!
-Doro-




Popcornjuustokakku (20cm):

pohja:

130g Digestivekeksejä
55g voita

täyte:

200g Philadelphia tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
2 munaa
1tl vaniljajauhetta
1.5 dl makeutettua maitotiivistettä

kuorrutus ja koristelu:

2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
25g voita
0.8 dl kuohukermaa
lisäksi n. 3 dl popcornia (valmista pussin ohjeen mukaan)


pohja:
Hienonna pohjan keksit pieneksi muruksi monitoimikoneessa tai esim. perunanuijalla jauhaen. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Tasoita ja tiivistä pohja ja laita jääkaappiin kovettumaan.

täyte:
Vatkaa tuorejuusto ja mascarpone tasaiseksi massaksi. Lisää munat, maitotiiviste sekä vanilja ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle ja laita 170 –asteisen uuniin keskitasolle kypsymään. Paista n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt, mutta tutisee vielä hieman keskeltä.
Kun kakku on jäähtynyt, pyöräytä terävällä ja ohuella veitsellä vuoan reunoja pitkin. Näin saat kakun irtoamaan vuoan reunoista ja lopputuloksesta tulee siisti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

kuorrutus ja koristelu:
Mittaa kattilaan kuorrutuksen sokerit ja voi ja lämmitä kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Saat paksua ruskeaa karamellikastiketta. Anna kastikkeen hieman jäähtyä, muttei jähmettyä.
Kaada kastiketta jäähtyneen juustokakun päälle. Koristele popcorneilla ja kruunaa koko komeus vielä reilulla määrällä kinuskikuorrutetta.

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti