3.2.16

Ystävänpäivän suklaasydämet!


Ystävänpäivä on reilun viikon kuluttua sunnuntaina 14.2. Mikä olisikaan ihanampi tapa muistaa hyvää ystävää, kuin antaa hänelle suklaasydän. Nämä sydämet syntyivät nopeasti ja helposti.

Ainoa varsinainen työvaihe on suklaan temperointi. Temperointi kannattaa tehdä. Näin sydämet säilyvät kauniin kiiltävinä, vaikkei niitä heti söisikään. Temperointi myös saa makuaineet harmoniaan ja rakenteen kuntoon.

Seuraavaksi meinaan leipoa pullaa. En kuitenkaan ihan peruspullaa.

Kivaa viikkoa!
-Doro-Suklaasydämet (n. 5 erikokoista sydäntä):

150g suklaata (itse käytin 100g valkoista suklaata ja 50g tummaa suklaata)
tomuväriä, mikäli haluat värjätä valkoista suklaata
koristeita esim. kuivattuja mansikoita ja päällystettyjä suklaarakeita

Temperoi suklaa. Itse aloitin tummasta suklaasta, koska sitä tuli suurimman sydämen pohjakerrokseen. Lämmitä suklaa vesihauteessa 50-asteiseksi. Nosta kulho vesihauteesta ja jäähdytä suklaa sekoitellen 27-asteiseksi. Voit käyttää kylmähaudetta nopeuttaaksesi suklaan jäähtymisen. Ole kuitenkin tarkkana lämpötilojen kanssa. Kun suklaa on jäähtynyt, nosta sen lämpötila jälleen 31-asteiseksi. Ole tarkkana, ettei astia ole liian kauan vesihauteessa. Silloin suklaa lämpenee liiaksi.

Maitosuklaan temperointilämpötilat ovat seuraavat 45, 26, 30. Valkosuklaa tarvitsee pienimmät lämpötilat: 40, 26, 27.

Kaada suklaa leivinpaperin päälle asetettuihin sydämen muotoisiin rengasmuotteihin (myös piparkakkumuotit käyvät). Mikäli teet kahden suklaan sydämiä, anna edellisen kerroksen jähmettyä ennen seuraavan lisäämistä.

Koristele sydämet silloin, kun suklaa on vielä hieman pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti