3.3.16

Maapähkinävoi-suklaakuppikakut!


Rakastan maapähkinävoita. Päätin kehittää kuppikakun, joka nostaa rakkauteni kohteen uudelle tasolle. Nämä kuppikakut ovat tuhteja, makeita, suolaisia ja niin herkullisia. Yhden syötyäni teki mieli toista.

Käyttämäni maapähkinävoi on mielestäni markkinoiden parasta. Bionan luomu Peanut butteria saa ainakin ekokaupoista. Ihan varma en ole saannista perusmarketeissa. Monia eri maapähkinävoimerkkejä on vuosien mittaan tullut maisteltua. Tässä Bionan voissa on tosi täyteläinen maku ja pienet maapähkinän palat tuovat mukavaa rakennetta voille. Toki voit käyttää ihan mitä tahansa maapähkinävoita. Tuskin laatu paljoa kärsii:)

Vaikka reseptissä on aika monta vaihetta, niin ovat nämä lopputulemana aika nopeita valmistaa. Tiskia tosin tulee aika paljon. Jos ajassa haluat nipistää, jätä tekemättä kuppikakkujen sisällä olevat maapähkinävoitahnanokareet. Hyviä ja täyteläisiä nämä ovat varmasti ilman niitäkin.

Viikko sen kuin jatkuu mahtavana.
-Doro-



Maapähkinävoi-suklaakuppikakut (n. 12 isoa):

maapähkinävoitahna:

0.75 dl tomusokeria
0,8 dl maapähkinävoita
2 rkl voita
¼ tl vaniljajauhetta

kuppikakut:

3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 tl leivinjauhetta
80g voita huoneenlämpöisenä
2,5 dl kermaa tai maitoa
2 muna
1 tl vanilja-aromia

maapähkinävoikuorrutus:

1,5 dl tomusokeria
2,5 dl maapähkinävoita
8 rkl voita huoneenlämpöisenä
½ tl vanilja-aromia
1,6 dl kermaa

suklaaganache:

100g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

lisäksi n. 3 dl suolapähkinöitä karkeaksi rouhittuna


maapähkinävoitahna:
Sekoita tahnan ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Tee massasta teelusikan kokoisia nokareita (n 12kpl) leivinpaperin päälle ja laita paperi nokareineen pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.

Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikinaa Amerikan muffinivuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Älä lusikoi tässä vaiheessa vielä kaikkea taikinaa, vaan jätä jokaiseen vuokaan vielä vajausta. Ota maapähkinävoitahnanokareet pakkasesta ja aseta yksi nokare kuhunkin vuokaan taikinan päälle. Paina hieman, että nokare uppoaa taikinaan. Peitä nokareet lopulla taikinalla siten, että kussakin vuoassa on taikinaa ja täytettä noin 2/3. 

Paista kakkuja 180 asteisessa uunissa noin 18 min. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

maapähkinävoikuorrutus:
Sekoita sähkövatkaimella tomusokeri, määpähkinävoi, huoneenlämpöinen voi ja vanilja tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja vaahdota seos kuohkeaksi kuorrutteeksi.

Suklaaganache:
Rouhi suklaa pieneksi muruksi. Kiehauta kerma, ota liedeltä ja kaada suklaarouhe kattilaan kuuman kerman joukkoon. Jätä aloilleen muutamaksi minuutiksi ja sekoita vasta sen jälkeen ganache tasaiseksi.

kuppikakkujen kuorruttaminen ja koristelu:
Lusikoi kunkin kuppikakun päälle kuorrutusta. Levitä kuorrutus lusikalla hieman kartiomaiseksi keoksi. Paina karkeaksi rouhittuja suolapähkinöitä kunkin kakun kuorrutuksen pintaan. Viimeistele koristelu vielä juoksevalla suklaaganachella.

Kuppikakut säilyvät jääkaapissa. Ota ne kuitenkin noin puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Näin kuorrutus pehmenee mukavasti ja maut pyöristyvät.

4 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä varmaan pakko leipoa näitä kuppikakkuja viikonloppuna, sen verran herkullisen oloinen resepti ja ihanan näköinen lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

      Poista
  2. Voi vitsit, nyt näyttää liian hyvältä! <3
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuvat myös liian hyviltä, ainakin mun makuun.

      Poista