29.3.16

Pääsiäisen jälkeen herkutellaan raakamustikkaleivoksilla!


Nyt on meikän loma vietetty Lapin maisemissa. Voi vitsit, että  nautin hiihtelystä. Tulipahan reissussa syötyä myös luvattoman paljon suklaata. Nyt on arki palannut ja se on hyvä aloittaa terveellisesti raakamustikkaleivoksilla.

Olen useamman kerran maistellut erilaisia raakakakkuja, mutta hirveästi en ole innostunut. Rakenne on ollut makuuni liian kiinteä ja tuhti. Nämä raakamustikkakakkuset sen sijaan eivät ole liian kiinteitä taikka tuhteja. Yhden leivoksen pystyin syömään helposti. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

 Kevät on täällä. Ihanaa!
-Doro-Raakamustikkaleivokset (n. 10 kpl)

pohja:

11 taatelia
40 kuorellista mantelia
1 dl cashewpähkinöitä

mustikkatäyte:

5 dl cashewpähkinöitä (Liota 1 tunti)
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
½ - ¾dl hunajaa (myös Agavesiirappi käy)
6 rkl kookoskermaa
1,7 dl sulatettua kookosöljyä
170g mustikoita

koristeeksi kookoskermaa:

n. 2 dl kookoskermaa jääkaappikylmänä
1,5 tl hunajaa tai maun mukaan


pohja:
Blendaa kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Itse tykkään, että pohjaan jää hieman sattumia. Painele massa silikonisiin vuokiin tiiviisti pohjalle. Laita jääkaappiin. Mikäli et omista silikonisia vuokia, voit käyttää mitä tahansa muottia, kunhan vuoraat sen kauttaaltaan tuorekelmulla.

mustikkatäyte:
Mittaa tehosekoittimeen liotetut cashewpähkinät, sitruunamehu, hunaja ja kookoskerma. Blendaa seos tasaiseksi silkkiseksi massaksi. Sulata kookosöljy ja lisää myös se seokseen. Blendaa hetki. Mittaa lopuksi mustikat joukkoon ja blendaa vielä kerran tasaiseksi massaksi.

Ota silikonivuoat jääkaapista ja lusikoi jokaisen pohjan päälle täytettä aivan vuoan reunaan asti. Tasoita pinta palettiveitsellä. Nosta vuoat takaisin jääkaappiin tekeytymään ja tiivistymään noin viideksi tunniksi.

Ennen kuin yrität poistaa leivoksia vuoistaan, laita leivokset pakkaseen reiluksi tunniksi. Kohmeiset leivokset on helpompi irrottaa siististi. Anna leivosten sulaa huoneenlämmössä reilu puoli tuntia.

kookoskerma ja koristelu:
Mittaa jääkaappikylmä kookoskerma ja hunaja kulhoon. Vaahdota seosta sähkövatkaimella, kunnes se on kuohkeaa ja pursotettavaa. Pursota pienet ruusukkeet leivosten päälle ja viimeistele sitruunan kuoriraasteella ja sitruunaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti