19.3.16

Pääsiäisen suklaayllätysmunat!


Nämä söpöt tuorejuustokermalla ja appelsiinihillolla täytetyt suklaamunat ovat pääsiäisen hauskin jälkkäri. Jo viime vuonna ihailin näitä pinterestissä ja nyt päätin tarttua härkää sarvista ja toteuttaa oman versioni.

Mikäli et tykkää tuorejuuston happamuudesta, voit vallan hyvin vaihtaa sen vaikka mascarponejuustoon. Myös hillon voi vaihtaa tai jos oikein laiskottaa, passionhedelmäliha sellaisenaan voisi toimia "keltuaisen" asemassa.

Mikäs tässä blogatessa, kun samalla voi ihailla kaunispään upeita maisemia = LOMALLA!

-DORO-




Pääsiäisen suklaayllätysmunat (8 kpl):

8 suklaamunaa

”valkuainen”: tuorejuustokerma

160g Philadelphia tuorejuustoa
0,8 dl tomusokeria
3 tl sitruunamehua
1 tl vaniljajauhetta
1,2 dl kuohukermaa

”keltuainen”: appelsiinihillo (1 prk)

1 appelsiini
½ dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl hillosokeria


”valkuainen”:
Mittaa ainekset kermaa lukuun ottamatta kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja lisää kermavaahto tuorejuustovaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan käyttöä.

”keltuainen”:
Pese appelsiini ja raasta siitä kuori. Kuori appelsiini ja pilko se palasiksi. Laita kuoriraaste, appelsiinipalat, vesi ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehua n. 5 min. Soseuta seos sauvasekoittimella ja nosta takaisin liedelle. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 10 min.

Ota hillosta noin 1 dl erilleen ja jätä jäähtymään. Kaada loput kuumasta hillosta puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje purkki kannella. Hillon voit käyttää myöhemmin muuhun leivontaan tai sellaisenaan puuron päällä.

munien kokoaminen:
Poista suklaayllätysmunista kuoret. Koverra veitsellä varoen munien hattu irti. Poista yllätykset. Nosta munat esim. munakuppeihin.
Lusikoi ”valkuaistäyte” pursotinpussiin ja pursota suklaamunien sisään. Lusikoi pienellä lusikalla ”valkuaismousseen” syvä reikä ja täytä se jäähtyneellä appelsiinihillolla eli ”keltuaisella. Nosta munat jääkaappiin tekeytymään.

Nam!

4 kommenttia:

  1. Ihania! :D Mäkin muistan kun näitä ilmestyi viime vuonna. On kyllä joku keksinyt hauskan idean ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin helppoja. Tässä arjen kiireiden keskellä helppous on valttia.

      Poista
  2. Tosi söpöjä. :) tänä vuonna on kyllä "töhnämunat" ollu suosittuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hauskaa,että joku on nämä keksinyt. Mistä niitä ideoita toisille tuleekaan?

      Poista