11.6.16

Uskomattoman raikas ja herkullinen limeraakakakku!


Olen aikaisemminkin toitottanut sitä, etten ole mikään ihan mahdoton raakaleivonnaisten ystävä. Monesti raakaleivonnaiset ovat aivan liian jööttejä ja tuhteja minun makuuni.

Tänne blogiin olen kuitenkin valikoinut erinomaisia raakaleivonnaisten reseptejä (esim. raakamustikkaleivokset, suklaamousse taateleista ja raakasuklaakonvehdit). Sellaisia, jotka eivät ole liian jööttejä, vaan enemminkin herkullisia ja suhteellisen keveitä. Olen aivan fiiliksissä tästä uudesta raakaleivonnaisohjeesta, jonka pääsen teille jakamaan. Tämä limeraakakakku on uskomattoman raikas ja herkullinen. Ja kaikki ainekset tekevät vain ja ainoastaan hyvää kehollemme. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Kakku jäädytetään eikä täytteeseen taikka pohjaan lisätä monesti raakaleivonnaisille tyypilliseen tapaan kookosöljyä. Kookosöljyn poisjättäminen on avainasemassa "keveyden" kanssa. Koska kakku on jäädytetty, se ei kestä kahvipöydässä tuntitolkulla vaan alkaa auttamatta jossakin välissä löystyä. Itse testasin kakkupalan huoneenlämmössä pitämistä muutaman tunnin verran. Koossa pysyi, mutta aika pehmeäksi meni.

Nyt alankin valmistautua kaverin synttäreihin, joille muuten vien kakun. Ja arvatenkin kakku on kuorrutettu peilikuorrutuksella. Kakusta kuvia ja reseptiä ensi viikolla

-Doro-



Limeraakakakku (14 cm tai tuplaamalla ainesmäärän 24 cm):

pohja:

2,5 dl cashew-pähkinöitä
8 taatelia
1 rkl limen mehua
ripaus suolaa
1tl vaniljajauhetta
2 rkl agavesiirappia/hunajaa/vaahterasiirappia

täyte:

2 kypsää avocadoa
½ dl limen mehua
1 limen kuoriraaste
0,7 dl tai maun mukaan agavesiirappia/hunajaa
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
koristeluun 1 dl jääkaappikylmää kookoskermaa ja 2 tl hunajaa


pohja:
Mittaa kaikki pohjan ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen. Blendaa massa. Itse tykkään, että pohja ei ole täysin sileä vaan sisältää pieniä sattumia. Ole siis tarkkana blendatessasi pohjan aineksia, jottei massasta tule liian sileää.

Kunnosta irtopohjavuoka. Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja reunusta reunat kakkukalvolla. Painele pohjamössä tasaisesi leivinpaperilla pohjastaan vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Kakkukalvot asettuvat pohjan painamina paikoilleen.

täyte ja koristelu:
Mittaa täytteen aineet blenderiin tai tehosekoittimeen. Blendaa massa samettisen tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää makeutta tarpeen mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Nosta kakku huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen tarjoilua. Vaahdota jääkaappikylmä kookoskerma ja hunaja vaahdoksi. Tähän saattaa mennä tovi, mutta maltti on valttia. Pursota kookoskermalla pursotukset kakun pinnalle ja viimeistele koristelu limen kuoriraasteella.

5 kommenttia:

  1. Tätä voisin itsekin koittaa. Kammoksun muutoin raakakakkuja, sillä tosi raskaita. Paljon rasvaa :/ Mutta tämäpä voisi olla mieleinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tätä kannattaa kokeilla. Toivottavasti tykkäät.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Minäkin voisin tästä aloittaa. En ole vielä tehnyt yhtään raakakakkua (en ole edes maistanut), mutta olen suunnitellut sitä. Sait vakuutettua, että tätä kannattaa kokeilla. :) Taidan kuitenkin käyttää oikeaa kermaa päälle. :) Näyttää kyllä hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ehdottomasti hyvä aloitettava raakaleivonnaisten maailmassa. Ja kermaa voi toki käyttää. Sekin on herkkua.

      Poista