13.7.16

Ihania herkkuja Kuresaaressa!


Heipparallaa. Tovi on kulunut edellisestä postauksestani. Kesä tuppaa olemaan ohjelmaa täynnä, joten koneen äärelle on aikataulullisesti suhteellisen hankala saada varatuksi riittävästi aikaa. Nyt pitelen sadetta ja odotteen perhettäni saapuvaksi. Tämä on juuri oikea hetki kirjoitella parin viikon takaisesta lomamatkastamme Viron Kuresaareen.

Näkökulma postaukselleni on jo selvä. Mistäpä muusta kuin ruoasta ja herkuista sitä kirjoittaisikaan. Ne muutamat kerrat, joina kävimme ravintolassa olivat onnistuneita ja makuelämyksiä pullollaan.

Kuresaaren keskustassa sijaitsevan linnan vallihaudan vieressä nököttää ravintola KuuKuu. Sijainti on mitä loistavin ja maisemat terassilta vertaansa vailla. Ravintola on myös sisätiloiltaan viihtyisä ja avara. Lisäplussaa paikan lapsiystävällisyydestä. Porukkamme pienimmät saivat heti alkajaisiksi tehtäviä ja värityskuvia. Plussaa myös lastenlistan kasviburgerista.

KuuKuun ruoka oli hyvää ja kauniisti aseteltua. Hinnat eivät pilviä hiponeet. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

kasvis-cuscuspyörykät

paistettua kampelaa, perunoita ja hölskykurkkuja

lasten kasvishampurilainen

valkosuklaa- ja mansikkamoussekakut

Ravintola Retro oli puolestaan toinen ravintola, jossa asioimme matkamme aikana. Retro sijaitsee aivan Kuresaaren keskustassa pääkadun varrella. Retro on valittu vuoden 2016 Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon, eikä syyttä. Ruoka oli todella hyvää, ilmapiiri mahtava ja hinnat laatuun nähden edulliset. Raaka-aineet ovat lisäksi lähituotauntoa ja todella laadukkaita.

Retron sisäterassi


neulamuikut ja maustettu majoneesi

elämäni paras parsakaalisosekeitto

lammasburgeri

haloumi-punajuurisalaatti

Ruoka oli sen verran herkullista, että visiteerasimme Retrossa kahdesti. Mikäli lomapäiviä olisi vielä ollut jäljellä, olisin varmasti piipahtanut sielä vielä kertaalleen.

juustolajitelma

valkosipulileipäkrutongit

valkosipulileipäkrutongit

pihviä ja uunijuureksia

päivän kala: paistettu siika

Moni mielenkiintoinen ravintola jäi käymättä. Saarenmaa on kuitenkin lähellä ja helposti saavutettavavissa, joten eiköhän sinne tule uudelleenkin matkattua.

Reissun jälkeen en ole juuri ehtinyt leipomaan. Yhden nopean ja niin herkullisen tortun sain kuitenkin tekaistua kummityttöni synttäreille. Siitä lisää seuraavassa postauksessa...

-Doro-

4 kommenttia:

  1. Herkullisia ruoka-annoksia.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos. Mun on pakko jättää arvonta välistä. Mulla meinaan on kaapit pullollaan astioita ja yhtäkään ei enää mahdu, ei edes ihania kastehelmituotteita ;-)

      Poista
  2. Aivan ihania kesäherkkuja slurps! :)

    VastaaPoista